JOSEPGRAUJo, el Senyor, seré per sempre la teva llum. Jo, el teu Déu seré la teva glòria.  El teu sol no es pondrà més ni minvarà la teva lluna, perquè jo, el Senyor, seré sempre la teva llum. S’hauran acabat els teus dies de dol.   Isaïes 60:19-20

Ben conegut a les nostres esglésies protestants com a escriptor, teòleg i professor  va passar a la presència del Senyor el dia 15 de gener de 2014 als 83 anys.

Va viure el difícil temps de la dictadura on va estar obligat a publicar llibres amb una editorial nord-americana o amb un fals peu d’impremta a Suïssa quan estava imprès a Barcelona per evitar la censura.  Malgrat tot, no va poder evitar ser processat sota l’acusació d’imprimir “literatura clandestina”.  Destaquem  de les seves publicacions:  “Introducción a la Teología” y “Fundamento Apostólico.   La seva teologia  destaca per una  gran inquietud intel·lectual,  i també  pel seu interès per les qüestions socials que el va portar a estudiar temes socials, polítics i culturals, sempre des d’una vessant cristiana.

Home humil, va ser investit Doctor Honoris Causa per la Facultat Lliure de Teologia Reformada de Aix-en-Provence i darrerament l’any 2013 va rebre el premi Jorge Brow en reconeixement a la seva contribució a la difusió de la Bíblia.  També home fidel, será recordat sempre per la seva feina i testimoni en moments difícils. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.