Les esglésies de tradició protestant han estat sempre molt preocupades per ajudar als col·lectius més desfavorits, tractant d’estar al costat de les persones, no només predicant l’evangeli, sinó també col·laborant en tasques de desenvolupament social.

L’Església Evangèlica de Catalunya a fundat en els últims anys diferents entitats orientades a oferir un servei centrat en la necessitat de la persona, basat en la qualitat i l’especialització, i en coordinació amb les diferents institucions implicades del nostre país.

Betsan Fundació

C/ Montuiriol, 32 – 08923, Sta Coloma de Gramenet (Barcelona)
www.iee-betsan.org
Tel. 93.385.07.89 – direccioARROBAiee-betsan.org

Bet-san és una Fundació Privada sense ànim de lucre, amb una trajectòria d’atenció a les persones grans des de l’any 1969.

Oferim serveis de residència assistida, llar residencia i acolliment diürn amb el propòsit de donar suport en les activitats de la vida diària, promocionar l’autonomia i afavorir el benestar de les persones ateses. Disposem d’un equip humà qualificat per proporcionar una atenció integral i personalitzada.

Volem oferir continuïtat al seu Projecte de Vida tot valorant els seus gustos, preferencies i desitjos; millorar el seu benestar i fomentar la seva autonomia mitjançant uns serveis i prestacions de qualitat.

La persona és el nostre  eix central de la intervenció, des dels principis d’igualtat, respecte, dignitat i promoció de l’autonomia.
L’amabilitat en el tracte i la formació continuada dels nostres professionals.
El treball en equip.
La promoció de la participació de la persona i dels seus familiars.
La promoció del voluntariat i el foment de les relacions amb l’entorn, potenciant aliances amb altres entitats del sector.
L’atenció a l’espiritualitat de les persones ateses des d’una inspiració cristiana.


El Far Servei Social Protestant

C/ Pirineus,2 · 08923 Santa Coloma de Gramenet · Barcelona
www.elfarsocial.cat
Tel. 93 386 10 48 – directoraARROBAelfarsocial.cat

El FAR és una entitat social cristiana en la seva tradició protestant, sense ànim de lucre que es va fundar el 1992 i que té com a objectiu principal atendre a persones en situació de risc social. Portem a terme diferents projectes en els quals donem atenció a persones amb problemes de toxicomanies i desestructuració social, així com a menors provinents de famílies multiproblemàtiques. Pensem que la societat es pot transformar i que hem de participar en aquest canvi per a crear oportunitats per a tothom perquè pugui millorar la seva vida.

El FAR és una entitat  oberta a la ciutadania, amb vocació, i accessible a totes les persones. Estem compromesos amb la societat, en particular amb els ciutadans més vulnerables. Creiem i considerem que tota persona és un projecte de vida i, com a tal, digne de viure amb qualitat i dignitat.

Actualment el Far treballa en aquests projectes:

Centre Obert Moisès

Des de El Far, volem ajudar infants i famílies. Considerem que tot ésser humà té dret a gaudir d’una vida digna i de qualitat. Per tant, el projecte pretén oferir l’oportunitat de “sortir del corrent” a nens i nenes que han nascut en circumstàncies difícils i que mereixen l’oportunitat de viure una vida digna i plena.

Com a entitat, reconeixem el dret de tot infant a un nivell de benestar adequat per a assegurar el seu desenvolupament físic, mental, espiritual, moral i social (Convenció dels Drets de la Infància, article 27).

Moi Jove

El Moi Jove, neix l’any 2011 com una extensió del Centre Obert Moisès atès que volem donar continuïtat a les necessitats educatives dels adolescents de 12 a 16 anys.

Atenem 22 joves que provenen de famílies en situació de risc social, que passen situacions d’una gran dificultat i problemàtiques molt diverses. Estem en funcionament de dilluns a divendres de 17h a 20:30 h. Ens trobem al barri de Santa Rosa, a Santa Coloma de Gramenet.

Hogar el Far Bolivia

Un dels nostres valors com a entitat és la solidaritat; per això, ens impliquem amb la nostra societat propera però també amb altres realitats més desfavorables com són les del tercer món. Al si de l’entitat va néixer la nostra preocupació per la situació de pobresa extrema i la vulneració de drets humans que viu gran part de la comunitat boliviana, en concret, la situació de les dones i adolescents d’aquell país. Per tot això, a l’estiu del 2008, un grup de col·laboradors i voluntaris realitzà una expedició a Bolívia amb l’objectiu de valorar les necessitats, més urgents, de nens, nenes i adolescents i contactar amb diferents organitzacions per tal de valorar la idoneïtat d’un projecte de cooperació d’ajuda a la infància i adolescència a Bolívia.

Davant l’escassa xarxa de recursos destinats a les mares adolescents a Santa Cruz de la Sierra, plantegem la proposta de cooperació a través de la creació d’una llar. Aquesta iniciativa de cooperació neix per fer possible el dret dels nens i les nenes a un entorn favorable i potenciador del desenvolupament.

La llar tindrà cura de mares adolescents entre 10 i 15 anys (edat d’entrada) fins als 18 anys (sortida de la Llar) així com del seu nadó.

Oficina d’Acollida

És un projecte d’acollida, orientació i derivació per a qualsevol persona que presenti una problemàtica de caire social. Atenem qualsevol persona que s’adreci a nosaltres i necessiti orientació, suport o seguiment en qualsevol problemàtica social. Per això, comptem amb un equip professional i especialitzat.

Així mateix, a l’entitat treballem en xarxa i ens coordinem amb diverses entitats socioeducatives i terapèutiques.

Per a obtenir més informació d’aquest recurs o sol·licitar entrevista prèvia podeu contactar al telèfon: 625.957.322

Casa de Colònies Aigua Viva

Km 24 de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys. (GPS: 42°07’17.6″N 1°39’49.1″E)

Informació i reserves: 93 386 10 48 – 661295703 – 625 957 322
E-mail: aiguavivaARROBAelfarsocial.cat

www.casadecoloniesaiguaviva.net

Aiguaviva és la famosa casa de vacances i colònies de l’Església Evangèlica de Catalunya, i que ara gestiona el Far Servei Social Evangèlic, com espai de trobada a través del contacte directe amb la natura i la convivència amb els altres.

Les seves activitats no només s’adrecen tant als usuaris del Far, sinò que està oberta a totes les institucions  que desitgin fer ús de les instal.lacions (escoles, casals, grups de joves, etc).

La Casa té una capacitat de 48 places com a casa de colònies. Les instal·lacions són les adequades i compleixen la normativa legal que les regula i disposa de cuina, menjador, lavabos i habitacions comunitaris. Així mateix també disposa d’una zona de jocs i bugaderia.

La ubicació de la Casa és idònia pel desenvolupament d’activitats en grup, especialment amb nens i nenes. Activitats que es poden portar a terme a l’aire lliure i gaudint de la natura, potenciant el contacte i coneixement del medi ambient.

Es poden realitzar excursions a peu, tant curtes com de llarga durada, en bicicleta de muntanya (existeixen circuits marcats), en vehicles motoritzats i, si s’escau, a cavall.


Frater-Nadal Servei Social Evangèlic

Carrer del Dr. Gimbernat 44, 08191, Rubí
Tel.: 626 762 701

Web: www.fraternadal.org

“Frater-Nadal” Servei Social Evangèlic té al seu origen dins de la 1era Església Protestant a Rubí del carrer Colon 6, (Rubí), i per tant és la conseqüència de la nostre fe cristiana i concretament de la nostre tradició metodista, els valors de la qual es centren en la recerca de la justícia social, la igualtat d’oportunitats pels nostres ciutadans, la llibertat de consciència i fe, la inclusió dels exclosos i dels migrants, i la solidaritat activa, valors que hem vingut desenvolupant a la nostre ciutat de Rubí des del 1881.

El projecte de “Frater-Nadal” Servei Social Evangèlic consisteix en un programa d’atenció primària de distribució d’aliments, calçat i roba per a persones necessitades derivades per els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, i esporàdicament a d’altres persones en situació de precarietat urgent.

Actualment col·laboren amb “Frater-Nadal” 38 voluntaris i voluntàries, als que hem de sumar 28 més per als Grans Recaptes.

Així primer sota el paraigua institucional del Far (1998) i després ja com a entitat independent (2001) “Frater-Nadal Servei Social Evangèlic” es consolida amb un grup de 12 voluntaris de l’església i es constitueix associació registrada com a ONG en la Generalitat de Catalunya i comença a caminar al costat de l’església però amb la seva pròpia junta de govern.

Descripció del servei
El projecte de “Frater-Nadal” Servei Social Evangèlic es dur a terme al Carrer del Doctor Gimbernat 44, 08191 de Rubí, i consisteix en un programa d’atenció primària de distribució d’aliments, calçat i roba per a persones necessitades derivades per els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, i esporàdicament a d’altres persones en situació de precarietat urgent.

Tanmateix oferim als nostres beneficiaris formació en diferents àmbits, amb l’objectiu d’ajudar en el seu desenvolupament personal, obrint noves possibilitats de futur.
Destinataris
Els destinataris del nostre servei són principalment famílies del municipi de Rubí amb fills o filles majors de tres anys, en risc d’exclusió social, o altres situacions precàries, valorats prèviament pels assistents socials de l’Ajuntament.
Quan cal, també oferim el nostre servei a aquelles persones que, encara que puguin estar fora del nostre perfil, per problemes de mobilitat no poden accedir a d’altres serveis similars de la nostre ciutat que els hi correspondrien; així també com a persones o famílies que necessiten ajuda urgent als quals derivem immediatament als serveis socials, un cop feta una primera atenció d’urgència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.