Responsable: Josep Segura

L’EEC és un Presbiteri de la IGLESIA EVANGÉLICA ESPAÑOLA, església unida que aglutina a diverses comunitats, les primeres de les quals es van implantar a Espanya fa més de 138 anys, tot just després de la Revolució de l’any 1868, que va obrir les portes de l’Estat a la llibertat religiosa. Així, doncs, som una de les esglésies protestants més antigues del nostre país.

Les persones que van fundar les primeres comunitats ho van fer, gairebé sempre, fundant al mateix temps una escola al costat de l’església, per tal de donar educació als nens d’obrers que d’altra forma no haguessin pogut gaudir d’un bon ensenyament. Aquestes activitats es portaven a terme, en un primer moment, en locals llogats i amb moltes dificultats, però poc a poc, amb l’ajut de tots els germans i també de les esglésies estrangeres, es va poder anar comprant els immobles on s’ubicaven les esglésies i escoles.

Això ha fet que l’església hagi heretat una sèrie d’immobles que son el fruit de l’esforç dels nostres avantpassats en la fe, la qual cosa ens obliga a tenir-ne cura. Molts d’aquests immobles, atesa la seva antiguitat, es trobaven en l’actualitat en una situació bastant deficitària i infrautilitzats. Per aquest motiu i amb la finalitat de rehabilitar els nostres locals i millorar la seva rendibilitat, la Mesa va decidir crear l’any passat un Departament d’Immobles amb dos objectius ben diferenciats: diagnosi i prospecció del patrimoni de l’EEC, és a dir, quin és l’estat dels edificis i en segon lloc, estudiar i, si s’escau, presentar projectes de rendibilització dels immobles que realment són susceptibles de millorar substancialment.

Aquest Departament es dedica, doncs, a estudiar la situació de cada un dels nostres immobles i veure les possibilitats de la seva rehabilitació i rendibilització, per tal d’ajudar al sosteniment de l’església. Amb aquest objectiu va començar a  treballar, i en l’actualitat s’està executant el nou edifici on s’ubicarà l’església de Sant Pau, al carrer Aragó. També està en fase de projecte el nou edifici de l’església de Reus i en el projecte d’un nou edifici per de l’església del Poblenou. En aquest últim  solar hi ha el projecte de edificar-hi una residència d’avis. Posteriorment s’anirà treballant en la resta d’edificis de l’EEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.