Responsable: Joana Ortega Raya

L’ecumenisme és un camp important d’acció de l’Església Evangèlica de Catalunya. Per constitució, l’EEC és un Presbiteri de la Iglesia Evangélica Española y aquesta església s’ha caracteritzat sempre pel seu caràcter marcadament ecumènic i això tant a nivell de les esglésies protestants com amb l’església catòlica.

A nivell de l’estat espanyol, la nostra església ha estat sempre present i capdavantera en el moviments d’aproximació entre las diferents denominacions evangèliques. Es membre fundador, per exemple, de la FEREDE quan encara s’anomenava Comissió de Defensa i de la majoria dels Consells Evangèlics autonòmics. També va recolzar la iniciativa de crear un Consell de les Esglésies Cristianes d’Espanya, amb participació de totes les denominacions evangèliques, l’Església Catòlica i les esglésies ortodoxes, malgrat que finalment no va reeixir.

A nivell internacional, som membres de ple dret de l’Aliança Reformada Mundial y del Consell Mundial Metodista. A més, som església  fundadora tant del Consell Mundial d’Esglésies, creat l’any 1948, com de la Conferencia de Esglésies Europees. Amb això donem testimoniatge de la nostra vocació ecumènica: ser una església unida, és a dir, oberta a tots,  en la qual actualment s’integren presbiterians, metodistes, congregacioalistes i luterans.

Malgrat que mai no ha estat possible crear instruments oficials de relació amb l’Església Catòlica i els ortodoxes, pastors i laics de la nostra Església Evangèlica de Catalunya van impulsar la creació (1954) del Centre Ecumènic de Catalunya, pioner de l’ecumenisme a l’estat espanyol.

Estem convençuts que l’acció de l’Esperit sobre les esglésies ens porta, avui i cada vegada amb més força, a buscar la unitat del cristians que son cridats a manifestar la unitat fonamental de l’Església de Crist. Volem participar en aquest corrent ecumènic per tal de ser, en les mans de Déu, instruments de reconciliació entre tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.