Responsable: Josep Messeguer

A les esglésies protestants sempre s’ha donat una gran importància a la música. Només cal recordar que a Luter li agradava molt cantar i també la música religiosa meravellosa que ens ha deixat un gran compositor protestant alemany, en Johann Sebastian Bach. D’altra banda, grans homes de Déu, que van ser instruments per a renovar l’església en el seu moment, com en John i Charles Wesley, van utilitzar la música de manera molt important per arribar a la gent del carrer, mitjançant la utilització de cançons de taberna, a les quals canviaven la lletra.

Coneixedors d’aquesta història i convençuts de la importància de la Música a les nostres comunitats, la Mesa de l’EEC va decidir crear un Departament dedicat a aquest art. Aquest Departament recollirà, en tres grans àrees, el treball que ja s’havia començat anteriorment: La Coral Unida, el Taller de música i la part de cant solista i conjunts musicals.

1) La Coral Unida: Ja funciona des de fa molts anys. Està formada per persones que integren les corals de les diferents comunitats que en tenen. Actuen en Cultes units i altres actes (Sínode, Instal.lacions de pastors, etc.). El nostre desig és que es vagi consolidant i pugui participar en més ocasiones en els actes de l’església.

2) Taller de Música. Es tracta d’una activitat que va començar al mes d’octubre de l’any passat. El seu objectiu és que una o diverses persones de cada una de les nostres comunitats assisteixin, una vegada al mes, a un Taller en el qual aprenen nous càntics (tant en català com en castellà), per tal de poder-los ensenyar posteriorment a la seva església. A llarg termini (5 anys, més o menys), la finalitat és confeccionar un nou himnari per ús comú, amb uns 300 himnes i cançons.

3) Àrea de grups i cant solista. En les nostres comunitats hi ha diversos grups i persones que tenen molt bona veu i que canten. D’altra banda, també s’han format diversos grups musicals, tant de cant com d’instruments musicals. Es tracta de conèixer-los i fomentar, amb el que es pugui, aquesta activitat. També es recolzarà la feina del grup d’adolescents en aquesta àrea.

A més llarg termini, el Departament té la intenció de programar, com a mínim, un concert o dos a l’any, amb la participació de les tres àrees abans esmentades, concert que podria dirigir-se cap a l’àrea d’evangelització, edificació, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.