responsables

Durant aquests dies es van dir moltes coses i es van prendre decisions força consensuades. No tots els consensos van ser fàcils.

El cap de setmana passat, una nodrida representació de la nostra comunitat estava a Màlaga celebrant el sínode general de la I.E.E.

Era un sínode ordinari de caràcter administratiu, dels que es fan cada quatre anys, i tocava fer eleccions dels càrrecs de la Comissió Permanent (CP).

Vàrem celebrar el culte d’obertura a l’església de “Los Rubios”, que està a prop de Màlaga, i ens allotjàvem en un hotel del Rincón de la Victòria a vint minuts caminant de Los Rubios.

Cada matí començàvem el dia amb un devocional a càrrec del pastor de Rubí, Jonathan Navarro.

Les reunions del sínode van constar de deu sessions, a més dels grups de discussió sobre la ponència, que va donar el pastor Ignacio Simal sobre el tema “Responsables para un mundo distinto”. Les reunions es feien al mateix hotel. Van ser moltes hores rebent informació de les activitats dels diferents presbiteris i de les fundacions i institucions de la I.E.E.

Hi va haver poc temps lliure, però es va aprofitar bé per aprofundir en les relacions fraternals dels diversos components del sínode. Aquesta experiència relacional és, per a mi, la millor aportació al sentiment de caminar junts malgrat les distàncies geogràfiques i les diferents sensibilitats personals i religioses.

Vam poder abraçar germans que feia temps que no vèiem i de qui només en teníem notícies puntuals.

Les eleccions de la CP van comportar alguns canvis. La Glòria Castell, després de vuit anys de dedicació a aquest ministeri, va demanar el relleu. Ara la CP està composta per dos membres del presbiteri d’Andalusia, dos del nostre (EEC) i tres del de Madrid.

El culte de clausura es va celebrar a l’església de la ciutat de Màlaga, el diumenge a l’hora del seu culte dominical. I una vegada acabat el culte, acomiadament esglaonat segons els mitjans de transport de cada membre i l’hora de sortida.

Durant aquests dies es van dir moltes coses i es van prendre decisions força consensuades. No tots els consensos van ser fàcils. Però, es va recórrer un trosset de camí que ens porta a continuar treballant i reflexionant. Aquests camins s’han d’anar fent l’un al costat de l’altre malgrat les diferències, que moltes vegades poden fer que el camí sigui llarg i costerut.

Qualsevol trobada entre dones i homes d’una organització, encara que sigui religiosa, passa per moments de tensió i moments d’harmonia. Jo prefereixo destacar els bons moments, que són els que ens fan pensar que és possible avançar en la nostra manera de veure aquest “nou regne”. Encara n’estem lluny. Però, tenim la promesa d’un món millor i, malgrat els nostres defectes, qui ens ho ha promès és digne de la nostra confiança. Ell sempre compleix, i això fa que tinguem l’esperança d’assolir allò que sovint veiem tan llunyà. Només podem viure en l’esperança, i un camí ens és anunciat: el de la tolerància i l’estimació a l’altre. El camí de l’amor.

Tot en l’amor s’emplena de sentit.

La força renovada d’aquest cor

tan malmenat per la vida, d’on surt

sinó del seu immens cabal d’amor?

És, doncs, sols per l’amor que ens creixen

roses als dits i se’ns revelen els misteris;

i en l’amor tot és just i necessari.

Creu en el cos, per tant, i en ell assaja

de perdurar, i fes que tot perduri

dignificant-ho sempre amb amorosa

sol·licitud: així donaràs vida.

L’AMOR de MIQUEL MARTÍ I POL

NOVA COMISSIÓ PERMANENT— LXXV SÍNODE (MÀLAGA, 31/X-3/XI 2013)

President: Joel Cortés

Vicepresident: José Manuel Mochón

1r Secretari: Alfredo Abad

2a Secretària: Dámaris Ruiz

Tresorer: David Casals

Vocal 1r: Israel Flores

Vocal 2n: Ricardo Moraleja

SFM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.