tarjeta_-verde_IMG_5778

La IEE va celebrar els dies 31 d’octubre,1, 2 i 3 de novembre, a Málaga, el 75è Sínode General: és una trobada que se celebra biennalment on totes les comunitats envien representants escollits democràticament, i on es defensen els principis que han de guiar llur actuació a tall teològic, organitzatiu i social en els propers anys.

Propostes aprovades pel 75è Sínode General de la IEE:

Proposta 1

La Comissió Permanent proposa que l’elecció de la Comissió en el Sínode Permanent es realitzi renovant de forma parcial, en un percentatge aproximat d’un 50% en cada ocasió.

Proposta 2

La Comissió Permanent proposa una nova estructura de departaments basada en dos equips que coordinin àrees de treball que puguin funcionar de manera conjunta. Els dos departaments tindrien com a àmbits: Formació i edificació d’una banda i Missió i unitat per una altra. Formació i edificació, coordina les àrees de formació, joventut, celebració, escola dominical i les relacionades amb el treball de la comunitat. Missió i unitat, coordina ecumenisme, diaconia, evangelització i comunicació.

Proposta 3

Es proposa que la Comissió d’Ètica de la Sexualitat conclogui el treball de l’enquesta sobre homosexualitat i es presentin els resultats davant l’assemblea de presbiteris el febrer de 2014. A més, la Comissió d’Ètica Sexual coordinarà que es treballin en els presbiteris els aspectes bíblics – exegètic, teològic i pastoral per al seguiment i reflexió d’aquesta temàtica.

Proposta 4

Donar suport a la denúncia de la situació de greuge històric respecte dels nostres pensionistes per tots els mitjans al nostre abast.

Proposta 5

Iniciar un nou procés davant el tractament desigual de finançament de les entitats religioses que porti a reclamar davant el tribunal de Drets Humans la discriminació en el finançament via IRPF.

Proposta 6

Considerem un principi del nostre ordenament la declaració universal de Drets Humans i, en base a aquesta, el dret a l’autodeterminació dels pobles perquè puguin decidir sobre el seu futur.

Proposta 7

La Comissió Permanent proposa la redacció d’un posicionament públic que denunciï la discriminació de la LOMCE respecte dels evangèlics i el seu retrocés en els avenços educatius de l’estat laic.

Proposta 8

Es proposa al Sínode la ratificació del nostre compromís en el treball del Consell Nacional d’Esglésies.

Proposta 9

Desenvolupar un agermanament amb les esglésies protestants a Cuba.

Proposta 10

Pronunciament del Sínode sobre el retrocés dels drets socials. L’església es suma a la defensa dels drets socials en suport als moviments ciutadans. Entre ells la plataforma “stop desnonaments” (afectats per la hipoteca de la bombolla immobiliària al dret a l’habitatge).

Recomanacions a la Comissió Permanent:

1.- El Presbiteri de Llevant i Madrid- Extremadura proposen modificar l’article 35 apartat d, de l’actual reglament . Un delegat de cada presbiteri , elegit d’acord amb les normes pròpies de cada Presbiteri .

2 . Es recomana que la Comissió Permanent presenti  la modificació de reglament proposada en el següent Sínode.

3 . Es recomana que cada comunitat anomeni a una persona com a responsable de les subscripcions de la revista Cristianismo Protestante.  Aquesta persona es coordinarà directament amb el director/a de la Revista.

4 . Que es coordinin totes les institucions de diaconia de la IEE en una ” federació” d’entitats , per agrupar-les sota un mateix nom i poder tenir una presència com a obra diaconal de la IEE cap a l’exterior. Es recomana dur a terme aquesta acció d’agrupar les diferents institucions d’obra social de la IEE .

5 . Es recomana a la  Comissió Permanent que els canals de comunicació amb presbiteris i Iglesias es millorin en temps i forma .

6 . Es recomana a la Comissió Permanent, millorar la informació i claredat en l’elecció dels patrons de la Fundació Federico Fliedner ia la resta de les institucions, així com en les accions i decisions que estiguin relacionats amb la IEE.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.