costadoradaDilluns, 25 de novembre

2 Samuel 5, 6-14

Amb la conquesta de Jerusalem el reialme de David s’aferma, però aquell que havia sigut escollit per Déu, envejat i perseguit perquè la mà del Senyor l’acompanyava, ell també va caure en el parany del poder, i va començar a comportar-se com els reis de les nacions veïnes.

Dimarts, 26 de novembre

2 Samuel 8, 15-18

Aquest petit resum del regne de David és fins a cert punt capciós. Ens diu que el rei regnava segons el dret i la justícia, però els seus comandants i les seves tropes eren mercenaris d’altres pobles, i els seus fills, els havia posat a servir com a sacerdots, quan no podien fer-ho perquè eren de la tribu de Judà. El poder és perillós, fins i tot per aquelles persones que són escollides de Déu, mirem de no caure en el aquest paranys que, a la fi, pot fer-nos justificar totes les nostres accions.

Dimecres, 27 de novembre

2 Samuel 11

L’embriagament de poder en el que viu David, després d’haver arribat al tron, li dóna el dret de prendre per ell qualsevol cosa que li vingui de gust, sigui un territori o sigui la dona d’un altre home. Però potser el pitjor de tots és voler tapar els nostres errors amb accions pitjors que les primeres. Hem d’assassinar per ocultar el nostre adulteri? Fugir dels errors ens du per camins més foscos que reconèixer les nostres culpes.

Dijous, 28 de novembre

2 Samuel 12, 1-14

David va creure que amb la mort d’Uries el seu pecat havia quedat tapat, però no podem ocultar de Déu el nostre pecat, no podem amargar-nos de les nostres errades accions. El reconeixement de les nostres faltes ens obre nous camins, que poden refer el que de trencat ha quedat en nosaltres.

Divendres, 29 de novembre

Salm 32

El Senyor, que ens coneix perfectament, del que no podem amagar ni el que fem ni el que pensem, sempre està disposat a perdonar-nos. Ell espera que ens hi acostem, que li siguem sincers i li oferim la nostra vida, perquè ell la redreci cap a la justícia i la misericòrdia. Feliç el qui ha esta absolt de la falta, rebre el perdó ens omple el cor de goig, guareix les nostres ferides.

Dissabte, 30 de novembre

2 Samuel 15, 1-12

Amb subterfugis, el fill del rei intenta aconseguir el tron del seu pare. Guanyant-se el favor dels homes criticant i aixecant fals testimoni sobre la justícia del rei. Potser les seves raons no eren del tot falses, però mitges veritats podem fer tan de mal com les mentides. A qui prestem oïdes? És important ser conscients de quan algú ens vol manipular en les nostres opinions, és important invocar el dret i la justícia.

Diumenge, 1 de desembre

Salm 3

El rei coronat tornar a alçar la seva veu de súplica al Senyor, durant temps ha oblidat el consol de la salvació, perquè la seva vida no calia ser alliberada, però ara tornar a mirar a Déu com la seva única esperança. Quan la vida ens somriu i ens tracta bé ens oblidem d’on ve el nostre suport, però Déu sempre és proper per escoltar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.