INFORMATIU

14 de gener de 2015

ÚLTIMA HORA

imagesL’arquebisbe de Barcelona prohibeix una conferència del teòleg Juan José Tamayo a l’església de Sant Medir.

Ens acaben d’informar que per ordre directa del cardenal Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, s’ha prohibit la conferència que demà dijous 15/1 s’havia de celebrar als locals de la parròquia de Sant Medir.

Els organitzadors han decidit traslladar l’acte a un altre local, propietat de la mateixa parròquia, situat al carrer Olzinelles, 116.

Aquesta prohibició és una mostra de la manca de sintonia que tenen molts bisbes amb el programa renovador del papa Francesc. Quan aquest s’acosta a la teologia de l’alliberament i parla amb els teòlegs fins ara perseguits pel Vaticà, quan ha rellançat el procés de beatificació de monsenyor Romero, quan demana obertura, diàleg i acollir la diferència, bona part de l’episcopat espanyol mira cap un altre lloc.

No sé si l’arquebisbe de Barcelona era present a la trobada que el Papa va fer amb els cardenals de la cúria, on els va llegir la cartilla públicament, si no hi era també hauria de prendre bona nota de cada una de les 15 malalties de la cúria, denunciades per Francesc, i de manera molt especial la número 4 “la malaltia del funcionalisme” que segons el Papa consisteix en “que sempre és més fàcil i més còmode amotllar-se a les pròpies posicions estàtiques i immutables, quan en realitat l’Església és fidel a l’Esperit Sant en la mesura en que no té la pretensió de regular-lo i domesticar-lo -ai domesticar l’Esperit Sant!- quan Ell és frecor, fantasia, novetat” També hauria d’estar atent a la malaltia número 6, la que el Papa anomena “de l’Alzheimer espiritual” i que afecta a aquells que “depenen completament del seu present, de les seves passions, capricis i manies; ho veiem en aquells que construeixen al seu voltant murs.”

Aquesta prohibició és un mal acabament de la seva etapa com arquebisbe de Barcelona. Esperem que el relleu arribi aviat.

JT

Conferència de Juan José Tamayo a Barcelona

images-1Aquests dijous 15 de gener, a les 20.30, al carrer Olzinelles 116, sou convidats a assistir a la conferència del teòleg Juan José Tamayo sobre “el missatge d’Ellacuria amb motiu del 25è aniversari del seu assassinat” organitzada pel Grup Cristia de Reflexió, de la parròquia de Sant Medir.

Us adjuntem invitació. Recordeu el canvi de local.

Tamayo forma part de la asociación de teólogos i teólogas Juan XXIII, és Doctor en Teologia i actualment professor titular de la càtedra de Teología y Ciencia de las Religiones Ignacio Ellacuria de la Universidad Carlos III. Autor de nombrosos llibres de teologia i espiritualitat. És un dels teòlegs espanyols més propers a la Teologia de l’Alliberament. El seu missatge valent i profètic li ha costat la reprovació de les autoritats vaticanes i la prohibició de molts dels seus actes dins l’Estat Espanyol.

 

El web d’Església Plural està fora de servei per reiterats atacs informàtics.

Unknown

Us informem que el web d’Església Plural està fora de servei pels reiterats atacs informàtics rebuts des de fa alguns mesos.

Des de que varem engegar la campanya de recollida de signatures per oposar-nos al nomenament del cardenal Cañizares com a possible nou arquebisbe de Barcelona, ja varem començar a rebre alguns atacs, després, arran de la campanya per demanar als bisbes de Catalunya el seu suport al dret a decidir, els atacs es varen reprendre i ja no han cessat fins que finalment han aconseguit tombar-nos la pàgina web. Els danys són molt seriosos i a hores d’ara no sabem si podrem recuperar-la, ni quan.

Aquests darrers dies hem pogut tornar-la a activa i que fos visible, però el seu estat és molt penós. Els codis maliciosos que ens han introduït han destrossat l’estructura del web i han afectat els continguts emmagatzemats.

No tenim cap pista d’on han vingut aquests atacs, tampoc tenim mitjans per poder-ho saber i per tant no podem dir que el motiu hagin estat les campanyes esmentades, però la coincidència temporal ens fa sospitat que hi tenen alguna cosa a veure.

Des d’aquest moment el nostre sistema de comunicació serà la pàgina de Facebook i el compte de Twitter @esglesia_plural, us animem que ens seguiu per aquestes xarxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.