sem 5 Montanuy y Vilaller  (8359)Dilluns 14 de març 2 Samuel 7, 17-22

“Soli Deo Gloria”. Només a Ell la Glòria. Un dels lemes de la Reforma Protestant. Tan sols Ell és Déu, no n’hi ha cap altre fora d’Ell, tan sols Ell és gran. I en canvi, quantes vegades passa que el nostre cor es deixa enlairar per tants i tants petits déus, confort, consum, diners, el culte al jo, el culte al cos, el bon menjar, i parem de contar… De tant en tant, cal asseure’s davant Déu, com va fer David, i si és per tancar els ulls encara millor. Fugir d’idolatries per retrobar el Déu vertader, el que tot i sent gran es va fer petit, es va fer home per ensenyar-nos a assumir la nostra humanitat.

Dimarts 15 de març Gàlates 4, 8-11

La lluita contra la idolatria sovinteja la vida del creient i de l’església. Festes, llunes, solsticis… L’apòstol parla de rituals pagans. També els tenim entre nosaltres, són rituals moderns als que no deixem d’assistir i de servir, de sacralitzar: jugadors de futbol, estrelles televisives, actors de cinema, etc, allunyen el cor i el pensament d’aquell que ens ha reconegut. No som nosaltres qui l’hem conegut, hem estat “reconeguts” per Ell. És com el fill pròdig. Quan anem al darrere d’altres déus necessitem tornar cap al Déu vertader, i ser coneguts de nou, rebuts de nou per ell amb alegria.

Dimecres 16 de març Daniel 9, 18-19

Després d’haver tingut diverses visions, Daniel prega pel seu poble. És important la nostra actitud en la pregària. Hem de pregar pel nostre país i per l’església. Daniel implora al Senyor que inclini la seva orella i que escolti, que miri la ruïna del poble. Daniel no confia en la seva pròpia justícia sinó en la misericòrdia del Senyor i no s’oblida d’acompanyar la seva pregària amb un clam de perdó.

Dijous 17 de març Lluc 18, 9-14

Avui seguim meditant en la nostra actitud en l’oració. És molt important la nostra vida d’oració i la nostra manera de pregar. En el text d’avui hi trobem dues actituds diametralment oposades. El fariseu confia en si mateix i li retreu a Déu tot el que fa, també hi ha una actitud de menyspreu envers el publicà. En canvi, el publicà demana perdó i confia només en la gràcia i misericòrdia de Déu.

Divendres 18 de març Miquees 3, 9-12

Les paraules del profeta són molt fortes en contra de les autoritats polítiques perquè abominen la justícia i perverteixen el dret. Els sacerdots també s’han apartat de Déu, com diu Jesús, són assalariats. El profeta anuncia la destrucció de Sió. Nosaltres hm de pregar pels governs del món i específicament pels del nostre país, perquè actuïn amb justícia. També hem de pregar pels nostres pastors i ministres, perquè actuïn amb verdadera vocació.

Dissabte 19 de març Joan 3. 17-21

Avui no està de moda parlar de salvació ni de condemnació, però Jesús en parla i si volem ser fidels al seu missatge ho hem de tenir present. El text d’avui és senzill i clar, ens parla de l’amor de Déu però també de la seva justícia. La Paraula ens parla de fe i d’incredulitat, d’obres bones i d’obres dolentes, de llum i de tenebres. Jesús no ens coacciona però ens convida a seguir-lo.

Diumenge 20 de març Isaïes 7, 5-9

En el text d’avui veiem com Déu defensa el seu poble enfront dels seus enemics, els pobles veïns. A diversos llocs de la Bíblia veiem com Déu deslliura el seu poble dels enemics. A ningú li agrada tenir enemics i moltes vegades ens pensem que no en tenim, però si som fidels al missatge de la Paraula, Déu estarà al nostre costat i ens defensarà dels nostres enemics. Déu fa justícia i posa les coses al seu lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.