pregària 2015

El Dia Mundial de Pregària de les Dones 2015, tindrà lloc el divendres 6 de març en la Basílica de Santa María Del Pi, la plaça del Pi nº7 de Barcelona, a les 19:30h. El tema de la pregaria ha estat preparat pel comitè de dones de les Bahames i serà: “Enteneu com és de gran el meu amor ?”. La predicació estarà a càrrec de Marta López Ballalta, pastora de l’Església Protestant de Barcelona Centre. Tots estan convidats a participar en la pregària per enriquir-nos a través de l’experiència de fe d’altres cristians, prenent consciència de la situació de les dones en altres països. També per compartir els seus temors i esperances, alegries, tristeses, necessitats i oportunitats; orant amb elles i per elles i ells. A convertir les seves oracions en acció positiva.

Els seus principis

En 1887 les dones laiques de l’Església Presbiteriana d’EUA van fer una crida per dedicar un dia especial a les missions locals que, en el 1889, es va convertir en un dia anual de pregària. Les dones d’altres denominacions es van unir en el Dia Mundial Pregària per les Missions Locals.

En 1941 es va formar també a EUA el moviment interdenominacional de Dones Unides que promovien el Dia Mundial de Pregària, unificant tots els grups i sent responsable d’aquest nou moviment ecumènic.

Creixement mundial 


En 1922, les dones de Canadà van començar a organitzar Dies de Pregària. En pocs anys es van formar comitès nacionals en altres països de parla anglesa. A partir de 1927 es va denominar Dia Mundial de Pregària.

En 1945, considerant els resultats de les dues guerres mundials, va sorgir un gran desig de reconciliació i de pau. Mitjançant el Dia Mundial de Pregària es va incrementar la consciència ecumènica i l’acció conjunta. En 1961, més de 2000 dones de 80 països van celebrar el 75 aniversari del Dia Mundial de Pregària.

El Dia Mundial de Pregària a Espanya

En 1950 la Sra. Bell, de l’Església Metodista a Barcelona va començar la celebració i en 1955, li va seguir la Sra. Friedel Gutiérrez. En 1959, la Sra. Elena de Taibo va impulsar que se celebrés a Madrid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.