sem 6 otoñada  en Oix  6249Dilluns, 13 d’abril
Cohèlet 3, 16-17

Senyor, la indignació s’apodera de mi cada cop que les noticies sobre la injustícia m’arriben; no hi ha ningú que pugui restaurar el dret? Els pobres pateixen, homes i dones són oprimits per els dolents, i sembla que no res pugui canviar. Vull confiar, Senyor, en la teva justícia, en que tu posaràs ordre al món, però no vull obviar la meva responsabilitat, fes que em comprometi perquè la justícia sigui una realitat.

Dimarts, 14 d’abril
Cohèlet 3, 18-22

He sortit de la pols i de les besties va néixer la meva genètica, comparteixo el destí del món i, certament, amb la teva creació visc en l’esperança d’una renovació. Què hi ha després de caminar per aquesta terra? Què succeirà quan acabi aquest camí? Ningú del cert sap que hi ha després de la mort, però Senyor confio en el teu amor, i per això sé que vingui el que vingui segur que tu seguiràs amb mi.

Dimecres, 15 d’abril
Cohèlet 4, 1-3

Senyor i Déu meu, fes-me sensible a la tristor dels altres, masses vegades, encegada per la meva comoditat, oblido als que pateixen fam i guerres, a les que han de lluitar cada dia amb suor i llàgrimes, oblido als que no tenen cap esperança. Què el meu cor no sigui indiferent a la opressió, que les meves mans lluitin per la justícia, i que el dolor de tantes i tants ompli de força per no callar.

Dijous, 16 d’abril
Cohèlet 4, 4-6

A què dedico les meves forces? A vegades em pregunto Senyor per què tants esforços per no rebre resultats, i m’afanyo per aconseguir acumular números i respostes positives al meu treball, i en aquest tràfec oblido de mirar-te, de sentir-te treballant i lluitant amb mi. Senyor, que no deixi mai de veure’t al meu costat, que pugui trobar cada dia un estona per descansar en tu.

Divendres, 17 d’abril
Cohèlet 4, 7-9

Senyor i Déu meu, et vull demanar que en cada relació que construeixi tu hi siguis present; que en mig de la meva família tu estiguis, amb els meus amics i coneguts, amb els companys de feina, que tots els meus lligams estiguin lligats amb tu. I també et demana que no solament amb els que estimo, sinó amb aquells que em costa més, que tu també hi siguis, perquè totes les meves relacions puguin créixer en amor, donació i gratitud.

Dissabte, 18 d’abril
Cohèlet 4, 13-16

Senyor, fes que no em deixi enlluernar per la saviesa i el poder dels altres, fes que consideri a totes i tots dignes de la meva companyia i el meu amor, que la vanitat de l’aparença no marqui les meves relacions. Però Senyor, fes també que no caigui en la crítica fàcil, en la queixa constant. Senyor, dóna’m saviesa i seny per a considerar amb temprança i bondat als que m’envolten.

Diumenge, 19 d’abril
Salm 136

Encara que moltes vegades em perdo en les meves cavil·lacions, encara que és cert que hi ha coses que se m’escapen, malgrat que a la fi, moltes vegades, sento que no et comprenc, el cert és que hi ha quelcom que sé: és el teu amor el que presideix cadascuna de les teves accions. Per això et dono gràcies i per això aixeco el meu cant, perquè tu ets el que estimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.