IGLESIA EVANGELICA ESPAÑOLA

ESGLÉSIA EVANGÈLICA DE CATALUNYA

Comunicat de premsa

DOLOR I REBUIG PER L’ÚS DE LA FORÇA A CATALUNYA, PER REPRIMIR UNA EXPRESSIÓ DE LA VOLUNTAT POPULAR

Davant l’escalada de tensió i l’ús de la força emprada a Catalunya contra una expressió de la voluntat popular, volem condemnar les accions violentes que s’han esdevingut avui i expressar la nostra profunda decepció davant la manca de voluntat política per evitar els fets lamentables que s’han produït.

Refusem l’actuació policial que ha contribuït a aquesta tensió fent un ús desproporcionat de la força i manifestem el nostre dolor per les més de 900 víctimes, dos de les quals estan en estat molt greu en el moment d’emetre aquest comunicat.

Denunciem que actuacions repressives com aquestes no són pròpies d’un estat que diu vetllar per la protecció e integritat de tots seus ciutadans, preservant-ne els drets democràtics fonamentals.

La IEE, juntament amb la EEC, no ens manifestem a favor d’opcions polítiques, en tant que aquestes formen part de la llibertat de pensament de les persones, però amb l’EEC plegats també cridem al respecte mutu, al diàleg i a la garantia dels drets civils i polítics de la ciutadania.

La pau es la nostra vocació cristiana, i qualsevol acte que trenca amb la pau mitjançant la utilització de la força ens resulta lamentable i rebutjable.

Fem una crida a la reconciliació i als esforços de diàleg que ens ajuden a viure amb les nostres discrepàncies i diferències, tal i com ens ensenya l’evangeli de Jesucrist.

COMISIÓN PERMANENTE DE LA IEE

MESA DE L’ ESGLÉSIA EVANGÈLICA DE CATALUNYA (IEE en Catalunya)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.