L’Església Evangèlica Espanyola va celebrar-ne el LXXVII Sínode a Barcelona, entre els dies 12 i 15 d’octubre, en el marc de la celebració dels 500 anys de la Reforma Protestant. El lema sota el qual s’hi aplegà va ser “Semper reformanda“.

El culte d’obertura s’escaigué a l’Església Protestant de Barcelona-Centre, amb una església plena. La litúrgia es va desenvolupar al voltant de les “cinc soles” de la fe reformada i va comptar amb la participació de la Coral Unida de les esglésies de Barcelona-Centre i Rubí. La predicació de la Paraula va anar a càrrec de la pastora i presidenta del Presbiteri de Catalunya Marta López i del Dr. Joan Botam. Hi feren també acte de presència i expressaren les seves salutacions al Sínode Sr. Enric Vendrell, director d’Afers religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Cristina Monteys Homar, de l’Oficina Afers religiosos l’Ajuntament de Barcelona.

 

Les sessions del Sínode es van realitzar a Castelldefels. La ponència principal va anar a càrrec del pastor i teòleg reformat Leopoldo Cervantes-Ortíz que va venir des de Mèxic per participar-hi. En aquesta ponència titulada “Lectures crítiques i autocrítiques de la Reforma Protestant” s’acostà al desenvolupament del protestantisme a Amèrica Llatina i a Espanya, assenyalant punts de trobada i desafiaments paral·lels per a aquests temps, sota una visió històrico-teològica de gran envergadura. Les sessions transcorregué en un ambient càlid i fratern. Com a punt a destacar, val a dir que el Sínode ha fet una declaració a favor dels drets de la infància, amb una crida a protegir-los contra la violència, l’explotació i l’abús sexual, de la qual milers de nens i nenes són víctimes en tot el món i la xifra es va enfilant desmesuradament.

En aquest Sínode, es van renovar els membres de la Comissió Permanent en tots els seus càrrecs segons la normativa aprovada pel Sínode anterior, celebrat a Madrid. Els càrrecs electes van quedar com segueix: President: Pastor Alfredo Abad; Vicepresidenta: Pastora Marta López; Secretari 1r: Pastor Dr. Israel Flors; Secretària 2a: Sra. Dàmaris Ruiz; Tresorera: Sra. Ruth Camacho; Vocal 1a. Pastor David Manzanas; i Vocal 2n. Pastor Mariano Arellano. El Sínode va fer un profund reconeixement de la trajectòria del Sr. Joel Cortés pel seu servei i entrega a l’església, com a membre de la Comissió Permanent, amb un camí de 38 anys dels quals els últims 16 hi féu de President d’aquesta Comissió. Així mateix es va reconèixer i agrair als que van deixar el càrrec com a membres de la Comissió Permanent, com ara el Pastor José Manuel Mochón, amb una llarga trajectòria de 28 anys, el Sr. David Casals i al Pastor Ricardo Moraleja.

 

Paral·lelament es va celebrar un sínode juvenil amb el propòsit de trobar-se i reprendre treballs conjunts a nivell nacional. El culte de cloenda va tenir lloc a l’Església Protestant Betel-Sant Pau. La predicació va anar a càrrec del president cessant de la Comissió Permanent D. Joel Cortés amb un emotiu i profund missatge basat en el salm 23, instant el Sínode a no deixar de veure el Senyor com el nostre guia i Pastor. Les paraules finals del Sínode a càrrec del nou president, el pastor Alfredo Abad, van servir de reconeixement als que van treballar per fer-lo possible, i d’estímul per a l’Església Evangèlica Espanyola en el compliment fidel de la seva missió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.