A la polèmica que s’ ha suscitat arran del poema de La poesía en majúscula, ens sembla molt interessant, per la seva sensibilitat el tractar el tema, l’article escrit per Fernando Trias de Bes en el Diari Ara i per això el publiquem:

Dolors Miquel i la Poesia en majúscula

Font: Diari ARA
22.2.2016

CAM01169 (2)

Això no va ni de polítics ni de l’Església. Això va dels que senten que són alguna cosa més que carn i matèria. Això va dels que en moments de patiment i solitud troben consol en les oracions. Dels que en el sofriment de la malaltia o el dolor de la pèrdua cerquen confort espiritual. Això va de sentiments i de sentit. Poesia em majúscula és la que pares i avis ens ensenyaven a recitar, no per convertir-nos ni adoctrinar-nos sinó per ajudar-nos a descobrir la nostra dimensió espiritual i reconèixer totes les coses meravelloses que poden sorgir de la miseria humana.

Per apropar-nos al que, potser, és la Font de la vida i l’amor. Per fer-nos un petó abans de dormir i dir-nos com ens estimaven i que, passi el que passi o fem el que fem, som mereixedors d’amor.

Això no va de drets o diversitat. Això no va de cultura ni d’art. Per cert, art: un veritable poeta no fa servir els versos d’un altre per enaltir els seus sentiments. Un veritable poeta troba la seva propia veu i deixa volar la dels altres. Una oració és l’aliment, també poètic, del que pateix i estima. Són cants a la vida i lloances a la dimensió més profunda dels éssers humans. Són versos on alguns descobreixen que aquest univers fred i fosc té algún sentit. Això no va de flasfèmies. No va de llibertats. Això va de respectar, civilment, el que és important, íntim i esencial per a l’altre. Els Poemes en majúscules, les oracions, són la veu de l’amor i perdò incondicionals. Qui ho sap s’adona de l’absurd i inutilitat de treure-les del seu context. No és una ofensa a un dogma, sinó al sentiment amorós de l’altre. I si realment no ha havia intenció d’ofendre, vol dir que estem davant d’una gran manca de cultura.

Fernando Trias de Bes

One thought on “Poema “La poesía en majúscula””

  1. Bona tarda Fernando: soc Miquel Rami Panades, Dirte que les expresions que comparteises , lo que es la poesia, les comparteiso y dic ,Amen.
    Actualmen colaboro en la Residensia de Ansians Betania de Santa coloma , estic mol interesat en po que seria la poesia cristiana , expresada en catala,
    Si tens un petit temps me agradaria saludarte.-
    Atentamen. m.rami al meu tl- 650390495.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.