Font: Catalunya cristiana

Dm, 6/05/2014

chiringuito_de_dios(David Casals i Vila –CR) Aquesta primavera, l’Església Protesant de Barcelona Centre, situada al carrer Tallers, s’ha marcat un repte: aconseguir implicar en una bona obra els membres que cada diumenge al matí van a culte, veïns del barri –alguns dels quals no han trepitjat mai un temple protestant–i també membres de la comunitat que no van cada setmana al culte dominical.

L’objectiu era clar: aconseguir menjar per a dues de les entitats evangèliques que treballen contra l’exclusió social al barri del Raval, El Chiringuito de Dios i Nova Vida.

Per fer-ho, van decidir crear uns jocs florals amb 12 categories diferents. Una petita cerimònia d’entrega inclouria actuacions artístiques, i per entrar-hi caldria aportar com a mínim un quilo de menjar, que es destinaria a les dues entitats del barri.

El repte el van aconseguir el dissabte 26 d’abril. “Hem recaptat entre 130 i 150 quilos de menjar”, i alhora, van aconseguir que bona part d’aquests els aportés gent de la zona o altres ciutadans que era la primera vegada que trepitjaven un temple protestant, segons ha explicat a CatalunyaReligió.cat la responsable de comunicació de l’Església Evangèlica de Catalunya (EEC),Glòria Castell.

L’entrega de premis va incloure actuacions, algunes de persones de la comunitat, i altres de fora, com per exemple d’un grup de dansa de Sabadell. També van editar un llibre commemoratiu per a l’ocasió i després de l’acte es va fer un berenar obert, que va ser “un bon moment per xerrar amb gent que no coneixíem de res”.

Al Raval hi ha presència protestant des de fa més de 120 anys. En l’actualitat hi ha diferents comunitats: l’església de Tallers, que s’englobaria dins del protestantisme històric, de tradició metodista i presbiteriana, nascuda a finals del segle XIX i situada en aquest carrer des dels anys 50.

Nova vida i el Chiringuito de Dios, dos projectes evangèlics al Raval

També hi ha grups pentecostals i entitats socials vinculades al món evangèlic que treballen en el foment de la cohesió social. El grup Nova Vida té la seva seu en un local del carrer d’en Robador, i des de 1987 desenvolupa el seu ministeri entre les persones marginades del barri del Raval.

Al Chiringuito de Dios se serveixen esmorzars, dinars i sopars, es dóna servei de dutxa i endreça personal, rentat de roba i rober. Hi ha també un pis d’acollida temporal on viuen entre quatre i cinc persones, i és una obra exemplar d’ecumenisme, ja que la parròquia catòlica de parla francesa de Barcelona col·labora habitualment amb aquesta entitat, de tradició evangèlica.

Wolfgang Striebinguer, el fundador d’El Chiringhito de Dios, va néixer a Alemanya al 1953. A l’adolescència connecta amb el moviment ‘hippie’ i decideix buscar un nou sentit a la seva vida i marxa a l’Índia, on coneix un ciutadà austríac, membre d’una comunitat cristiana, qui li ofereix ajuda.

Wolfrang creu que aquesta trobada va canviar la seva vida per sempre i decideix dedicar-la a ajudar els més dèbils. Retorna a Alemanya, es converteix en pastor d’una comunitat evangèlica i el 1982, arriba a Espanya coincidint amb el Mundial de Futbol. Després d’estar set anys a Bilbao acollint els més necessitats, el 1992, poc abans de les Olimpíades, es trasllada a Barcelona. Al 1999 s’instal·la al Raval, primer repartint entrepans a persones febles i malalts, i és la llavor de l’actual Chiringuito de Dios.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.