cumbreDilluns, 18 d’agost

Isaïes 39, 1-8

Després de que Déu fes arribar la seva salvació, de que amb la seva mà aniquilés l’enemic d’Ezequies, després de guarir-lo d’una malaltia que el portava a la mort, després de retornar-li la vida i de perdonà tots els seus pecats, el rei fa ostentació del seu poder davant els missatgers babilonis, com si hagués sigut ell el qui s’hagués salvat a sí mateix. La supèrbia del rei condemnà al poble, la sentència estava dita, Babilonia es faria amb Judà.

Dimarts, 19 d’agost

Isaïes 40, 1-11

Han passat els anys, Judà estava sota domini babiloni, el poble havia estat deportat, però en mig de la tristor tornà a arribar la paraula de Déu, i el profeta anuncià la salvació. Ja havia patit prou el poble i Déu l’havia perdonat. Prepareu un camí per el Senyor, perquè arriba amb bones noves de salvació per el seu poble, arriba amb braç victoriós per ser el seu pastor. El patiment acabaria, Déu ho havia anunciat.

Dimecres, 20 d’agost

Isaïes 40, 27-31

Hem deixat enrere la part més fosca del llibre d’Isaïes, hem deixat les amenaces i els càstigs, ara és el moment del compliment del perdó, de vesar misericòrdia, ara és el moment de complir la paraula profetitzada: Déu ve a salvar. El poble es sent sol, desemparat, però Déu no els ha oblidat. En la dificultat confieu en el Senyor, en ell trobarem les forces per a no defallir.

Dijous, 21 d’agost

Isaïes 41, 8-16

En els moments de foscor, en mig del perill, quan ja hem perdut tota esperança Déu ens fa arribar la seva paraula, per donar-nos forces, per fer créixer la nostra esperança. No tinguis por, no és fàcil vèncer la por, no és senzill superar el terror; però Déu no ens oblida, som el seu poble escollit, en ell hem de confiar perquè no ens abandonarà.

Divendres, 22 d’agost

Isaïes 42, 1-8

El rei promès abans de la devastació, aquell qui faria regna la justícia de Déu, s’ha transformat ara en un servent, en l’home de l’Esperit. Ja no hi haurà guerra, la justícia regnarà per la seva fermesa, en ell Déu acollirà de nou al seu poble, oblidant el pecat, oblidant la traïció. En el servent Déu mostrarà la seva glòria a totes les nacions.

Dissabte, 23 d’agost

Isaïes 42, 14-17

Tot el paisatge del poble canviarà per la mà del Déu creador, que transformarà els terrenys escabrosos en planúries per caminar-hi. El poble serà rescatat del seu patiment, i ara caminaran els camins del Senyor, sota la llum de la seva mirada que els portarà de nou a la seva heretat. Els qui havien oblidat a Déu han de reconèixer que ell, i solament ell, és el Déu veritable.

Diumenge, 24 d’agost

Isaïes 43, 1-8

No hi ha res ni ningú en aquest món que sigui per a Déu més valuós que el seu poble. Per això vesa, una vegada i un altre, el seu perdó sobre nostre, per això mai ens deixa de la mà, inclús en els moments difícils i complicats, en les pitjors situacions que puguem viure, Déu és amb nosaltres, ell ens ha creat i no ens abandonarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.