Davant de la greu crisi sanitària que estem vivint, i un cop finalitzada la primera setmana de confinament, i amb clares perspectives de que aquest s’allargui al menys fins a l’onze d’abril de 2020, l’Església Evangèlica de Catalunya vol informar de la situació de  les seves comunitats i institucions, així com insistir en les recomanacions que ja s’han fet.

Comunitats Eclesials

En primer lloc, tot i que les autoritats van anunciar que es podrien continuar realitzant serveis religiosos en el nostre país, sempre i quan no es superés un terç de l’aforament del temple, i amb les mesures d’higiene i deseguretat adients, el tretze de març passat ja vam anunciar, seguint les recomanacions de la Comissió Permanent de l’IEE, que les nostres comunitats cessaríem tota activitat als nostres temples. De la mateixa manera, demanaríem a altres comunitats que fan servir les nostres instal·lacions en règim de cessió que també aturessin tota activitat. Demanem doncs que mantinguem aquesta mesura al menys fins l’onze d’abril de 2020, a l’espera de com es desenvolupi la situació i les mesures que les autoritats vagin decretant.

A hores d’ara les nostres comunitats estan adaptant-se dins de les seves possibilitats a aquesta situació, intentant oferir els seus ministeris de forma on-line, per les diferents xarxes socials. Recomanem posar-se en contacte directament amb qualsevol d’elles per a rebre informació actualitzada sobre quin mètode estan fent servir al nostre web de l’EEC.

Institucions

Referent a les nostres institucions us informem que:

La Fundació Betsan

Carrer de Monturiol, 32, 08923 Santa Coloma de Gramenet, (Barcelona)

Ens informa sobre la residència per a gent gran, que estan en contacte diari amb les administracions que els informen de totes les novetats per activar mesures de prevenció, per als seus residents i treballadors.

En aquests moments hi ha dos residents amb símptomes del Covid-19, que s’han aïllat i comunicat al CAP la seva situació, davant la manca de recursos sanitaris, com que la simptomatologia és lleu per ara no faran els tests per confirmar els positius. Així mateix, hi ha dos membres del personal que també tenen símptomes lleus, i que s’han quedat a casa per precaució. El CAP ha informat de l’entrada a la setmana més dura, i ha fet saber de l’ajut que poden donar, que no serà massa per desgràcia, però dotaran de medicaments al centre. La situació s’avalua periòdicament amb la seva doctora. L’atenció a les persones aïllades es fa amb material de protecció.

Des de Betsan ens comuniquen la seva gran preocupació pel gran dèficit de materials EPI exigits per atendre algun cas. Manquen mascaretes, bates específiques… constatant que és la situació general d’altres residències.

Pel que informen des d’ACRA, els materials els ha de preveure cada centre (no els subministra EL CAP). La Generalitat i ACRA estan fent inventari de l’estoc de cada centre amb l’objectiu de fer comandes globals. Però no s’espera que el material arribi de forma immediata.

El Far Servei Social Protestant

C/ Pirineus 2-6 08923 Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

L’entitat del Far, Servei Social Protestant, se suma a la campanya “Ens quedem a casa” a causa de la situació excepcional que estem vivint i en compliment del comunicat del Departament de Treball,  Afers Socials i Famílies, així com dels respectius Ajuntaments, el de Santa Coloma, la Llagosta i Rubí, que han decretat el cessament de les activitats que es realitzen als Centres Oberts i Activitats de Lleure. Des del passat 13 de març, i durant tot aquest mes, la plantilla del Far està fent teletreball i avançant en tasques tècniques i de programació.

D’altra banda, l’entitat està col·laborant amb Serveis Socials Bàsics de Santa Coloma de Gramenet per atendre les situacions d’atenció social imprescindibles, especialment les que fan referència a alimentació.

L’entitat romandrà tancada fins que finalitzi la situació d’estat d’alarma i els autoritzin a obrir de nou els serveis que ofereixen a infants, adolescents i famílies en situació de risc.

Per a fer front a aquesta situació d’incertesa i donada la greu situació econòmica que suposen aquestes circumstàncies per al Far, la Junta ha decidit presentar un ERTO amb data d’efectes a partir de l’1 d’abril. Restem a l’espera de què l’autoritat laboral aprovi aquesta mesura.

No obstant això, les famílies usuàries disposen del correu i mòbil de la Direcció per tal d’atendre qualsevol tipus de necessitat que es pugui presentar durant aquest temps.

Les portes poden estar tancades, però des del Far continuem al servei de les persones!!!

Frater-Nadal Servei Social Evangèlic

C/ Colom 4-6 08191 Rubí (Barcelona)

Frater-Nadal comunica des de l’anunci del confinament i fins que aquest s’aixequi, que, el Rober situat a les instal·lacions de la Primera Església Protestant a Rubí, romandrà totalment tancat i fora de servei, per no considerar-se un servei essencial.

Seguint les indicacions i amb tota coordinació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí El Rebost Solidari situat al carrer del Dr. Gimbernat, 44 de Rubí, manté la seva activitat repartint setmanalment tant el lot d’aliments bàsics com els productes frescos i congelats, agraint al consistori que hagi pogut proporcionar unes quantes mascaretes per als voluntaris.

Informen que estan aplicant tots els protocols i recomanacions que les autoritats van fent arribar, així que el temps necessari per a realitzar les entregues de lots és més llarg, però es realitza buscant la màxima seguretat possible tant pels usuaris com per als voluntaris.

Finalment, amb previsió de com es desenvolupaven els esdeveniments, es van aturar amb temps els convenis de col·laboració amb les escoles Duc de Montblanc i Balmes de Rubí, amb els que els estudiants completaven els seus currículums acadèmics realitzant tasques de voluntariat, de forma que cap menor d’edat podrà entrar en les nostres instal·lacions fins que no es resolgui aquesta crisi.

Des de l’Església Evangèlica de Catalunya fem una crida a tots els nostres membres, simpatitzants i institucions, a que no deixem d’actuar amb responsabilitat, seguint totes les recomanacions i decrets que ens comuniquin les autoritats civils, extremant al màxim les precaucions que calguin prendre. La nostra tasca es realitza amb l’únic objectiu de tenir una cura integral de les persones.

Dit això, no deixem d’actuar amb esperança, fent servir els mitjans que disposem per a continuar amb la nostra crida i vocació, des del lloc on estiguem; mantinguem viva la pregària, interessant-nos pels que estiguin sols, especialment per les persones que siguin dependents, i encara que, des de la distància física, continuem sent església, comunitat viva unida en el bateig del nostre Senyor Jesucrist.

Barcelona, 23 de març de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.