RavalFont: Catalunya cristiana
(David Casals i Vila – CR) “Hi ha moltes i importants diferències entre nosaltres, però hi ha també un terreny comú des d’on operar junts amb vistes a la solució del repte de la nostre època: la pau veritable”.

Aquesta és una de les aportacions del manifest que es va llegir aquest dimecres durant una trobada de religions, la segona Celebració Interreligiosa de la Pasqua, que es va fer en ple carrer, a la Rambla del Raval de Barcelona, organitzada pel grup de diàleg interreligiós del barri. Mentre els grans llegien textos i parlaven de la pau com a “denominador comú” entre les tradicions religioses, els més petits també van dir-hi la seva. A la part final de la trobada interreligiosa, van fer enlairar desenes de globus de color blanc, on hi havia escrit la paraula ‘pau’ en les diferents llengües que es parlen en el barri. Català, castellà i anglès, però també àrab i urdú.

El manifest que van elaborar des del grup de diàleg interreligiós del Raval remarca la contribució per a la pau que fan les religions. I això té conseqüències: consolidar la cultura de la pau a la societat “planteja el repte d’una qualitat de vida convenient per a tots, la superació de tot racisme, la llibertat religiosa, una economia al servei de la persona, una educació i sanitat dignes per a tothom, protegir la natura”, entre altres reptes.

La pau és una tasca oberta a tothom, és una responsabilitat universal”, que es tradueix també en els “milers de petits actes de la vida diària”, conclou el manifest.

A l’acte, hi van assistir el director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; la sots-directora, Carme Bañeres, i Cristina Monteys representant l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Tradició consolidada

Gràcies a l’acció de les comunitats religioses, i també al suport i la sensibilitat de les administracions públiques, és habitual que en el barri del Raval es celebrin trobades interreligioses. El Grup Interreligiós del Raval està gestionat per la Fundació Tot Raval i és el segon any que organitza aquesta jornada coincidint amb la Pasqua cristiana.

De fet, és un dels llocs més diversos de la ciutat, en termes religiosos: avui dia hi ha esglésies evangèliques de diferents denominacions, dues comunitats musulmanes, una de sikh, entre altres. Les religions minoritàries estan presents des del tercer terç del segle XIX, amb l’arribada de missioners evangèlics.

El grup s’inclou en el programa d’intervenció comunitària intercultural que té el suport de l’Obra Social “la Caixa” i està format pel Consell Islàmic de Catalunya, el Centre Islàmic “Camí de la Pau”, la Comunitat Parroquial del Carme, el Centro Filipino Tuluyán-San Benito, l’Associació Interculturalitat i Convivència, la Fundació Benallar, la Comunitat Teresiana, l’Església Protestant Barcelona Centre, l’Associació Sociocultural Ibn Batuta, l’Associació AMICAL dels immigrants marroquins a Catalunya, l’Associació Cultural, educativa i social operativa de dones pakistaneses (ACESOP), el Temple Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Tot Raval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.