Font: Consell Mundial d’Esglésies

Benvolguts amics i de viatge:

Salutacions en nom de Déu Totpoderós: Pare, Fill i Esperit Sant. Que les benediccions d’aquest temps d’Advent, un temps d’expectació, estiguin a les seves llars i les seves comunitats, i es facin especialment presents en les vides d’aquells que han de deixar les seves llars en temps com aquest.

"Els Savis"- He Qi Material utilizat amb la generosa autorizació de l´artista.  www.heqiart.com
“Els Savis”- He Qi
Material utilizat amb la generosa autorizació de l´artista.
www.heqiart.com

És un temps que ens convida a alegrar-nos davant la perspectiva de manifestacions més abundants dels propòsits d’amor de Déu:

«Alçat radiant, Jerusalem, que arriba la teva llum: sobre teu clareja com l’alba la glòria del Senyor. (Isaïes 60: 1).

Es tracta d’una confessió de gran esperança que Déu guiï a les persones de bona voluntat a través de les tenebres cap al compliment de la promesa de Déu:

«Els pobles s’acostaran a la teva llum, els reis vindran a la claror de la teva albada». (Isaïes 60: 3).

Tertulià, un dels primers autors cristians, associava a aquests “reis” de la profecia hebrea amb els savis de l’Evangeli de Mateu, els erudits seguidors de la llum, en el seu desig d’acompanyar a Jesús:

«Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d’Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven: On és el rei dels jueus, que ha nascut? Hem vist sortir la seva estrella i i venim a adorar-lo. »(Mateu, 2: 1-2).

Pensant que el rei d’aquell moment podria indicar-los la direcció, els savis van arribar a la cort reial abans d’adonar-sen que la llum que estaven seguint els portava a un altre lloc. Li van explicar al rei Herodes el motiu del seu viatge sense d’adonar-sen que al rei li preocupaven altres qüestions. El camí cap a la llum pot variar respecte el que creiem.

Per això, quan van trobar Jesús, els savis van continuar amb el seu pelegrinatge de tornada a casa per un camí diferent: no van triar el camí de grandesa d’Herodes, sinó un camí de proclamació i de lloances, de justícia i de pau.

En aquest temps de Nadal i Epifania, de dedicació i del Baptisme de Jesús, ens alegrem en la Bona Nova que va guiar tant als pastors dels camps propers com als savis que venien de terres llunyanes: la bona nova que segueix llançant la seva llum gloriosa sobre el món sencer.

No importa com sigui la fosca nit dels nostres temps: Déu és la nostra llum.

Preguem:

Guia’ns amb la teva llum, Senyor. Guia els nostres passos durant la nostra peregrinació de justícia i pau.

Donem gràcies a Déu!

Rev. Dr. Olav Fykse Tveit

Secretari general del Consell Mundial d’Esglésies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.