las rocosasDilluns, 25 d’agost

Isaïes 43, 22-26

La meravella del nostre Déu és que no és pas ruc, no és que oblidi, és que vol perdonar. De les nostres faltes i les nostres culpes vol fer camins d’ensenyament. Seu amb mi i parla, ens diu el Senyor; s’ofereix a nosaltres per conversar, per tractar les nostres vides, per transformar-les en la mida de la seva misericòrdia. Quin Déu més meravellós, sempre disposat a perdonar, sempre disposat a parlar.

Dimarts, 26 d’agost

Isaïes 44, 21-23

Arriba el moment de l’alliberament, es trencaran les cadenes de les nostres culpes i les nostres errades, caminarem de nou lliures, guiats per el Senyor. Ell ens ha escollit perquè el servíssim, i hem d’estar disposats a fer-ho, a posar-nos a les seves mans, perquè ha oblidat les nostres infidelitats, ha perdonat, i ja solament destil·la amor.

Dimecres, 27 d’agost

Isaïes 44, 24-28

La sobirania de Déu que Assíria havia posat en dubte, la mateixa que semblava que Babilonia havia malmès, en realitat s’alça en mig de la terra, creació seva. Ell és el Déu veritable, el Senyor de Senyor, i és aquest grandiós Déu el que ens acull, ens abraça, el que ens dóna la llibertat i redreça els nostres camins. És ell qui escull el seu servent per a portar a terme els seus propòsits

Dijous, 28 d’agost

Isaïes 45, 20-25

La mà del Senyor és oberta per acollir a tots i totes els que vulguin acostar-se a ell. En ell resideix la justícia, solament en ell hi ha la salvació. El nostre Déu es presenta triomfant davant els enemics que s’han burlat d’ell, però no vol venjança, vol acollir en el si del seu poble a tots els que vulguin entrar-hi, a totes les que el vulguin reconèixer.

Divendres, 29 d’agost

Isaïes 46, 8-13

En mig de les tenebres és difícil creure la paraula de Déu, quan estem patint, és difícil refiar-nos de les seves promeses, però Déu sempre envia la seva salvació, encara que nosaltres dubtem, encara que ens costi de creure. Déu va formar un poble per beneir en ells a tota la terra, i la seva intenció es complirà, ell ens salvarà perquè puguem servir-lo.

Dissabte, 30 d’agost

Isaïes 49, 1-6

El servent del Senyor és un personatge complicat del llibre d’Isaïes, unes vegades sembla ser el mateix profeta, altres, explícitament, se’ns diu que és Cir; però la realitat és que aquesta figura fosca pot aplicar-se a la vida de tots i totes els que decideixen oferir-la al servei de Déu. Perquè és ell qui ens sosté en la tasca i qui ens dóna les forces. És ell qui ens oferí Jesús com a exemple i màxim exponent del servei.

Diumenge, 31 d’agost

Isaïes 49, 14-16

És meravellosa la imatge que el profeta ens mostra de Déu, aquell que és el creador de tot el que existeix, el que és sobirà de la història dels homes, el únic Déu veritable, que venç al malvat i dóna la salvació, ell és per a nosaltres com una mare entranyable, que ens estima i ens fa sentir estimats. Com una mare que sempre perdona els errors dels seus fills, així Déu està disposat per a nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.