grua marDilluns 21 de març Jeremies 20, 7-9

Com a Jeremies, Déu ens ha seduït i no podem fer altre cosa que anunciar el seu missatge, el Senyor ens ha fascinat i en el nostre cor hi ha com un foc abrusador que ens empeny i és superior a les nostres forces. No hi fa res que els nostres enemics es burlin de nosaltres, com diu Pau a Romans 8, “si Déu és amb nosaltres, qui contra nosaltres”. Aquesta ha estat la força dels grans homes de Déu.

Dimarts 22 de març Romans 11, 25-31

Hem de reconèixer que a la Bíblia i en les coses de Déu a vegades no ho entenem tot, hi ha molts misteris que només els entendrem quan estem amb el Senyor, les coses que afecten a la nostra salvació són clares, perquè ningú pugui tenir cap excusa, però hi ha altres assumptes que ens resulten foscos i l’apòstol Pau també ho reconeix. Què passarà amb Israel? El Senyor ho sap i nosaltres confiem en la seva misericòrdia.

Dimecres 23 de març Romans 11, 32-36

Davant la majestat i la sobirania de Déu només hi ha lloc per a la sorpresa. En el nostre intent d’entendre els judicis i els camins de Déu, ens adonem que aquests són inassolibles, i són fora de la nostra comprensió humana. Lamentablement moltes vegades passem el temps intentant buscar pistes que ens assenyalin com Déu actua. Pau ens convida a descansar en la providència divina. Deixem-nos sorprendre pel Déu de la Gràcia!
Dijous 24 de març Jeremies 31, 10-14

El nostre món globalitzat viu immens en les tecnologies de la comunicació. Avui, més que en cap època, disposem de més informació que mai per ràdio, premsa, televisió i internet. Els mitjans de comunicació ens saturen amb els seus missatges i paraules. En aquest context és necessari aturar-se per escoltar, no les paraules humanes, sinó la paraula del Senyor. Aquesta paraula que ens encoratja a seguir avançant en la nostra vida, aquesta paraula que alleuja les nostres ferides i dóna sentit a les nostres vides.

Divendre 25 de març Mateu 9, 1-8

En aquest text, Mateu ens descriu la força del perdó. Jesús se’ns presenta com el que guareix i perdona el pecat i les faltes. El pecat segons la Paraula, és tot allò que ens separa i aïlla de Déu i del nostres proïsme. És a dir, tot el que ens invalida com a persones i ens deshumanitza. La força del perdó que ens ofereix Jesús possibilita una nova relació amb Déu i els nostres semblants. Nosaltres som cridats a viure i compartir la força del perdó amb els altres.

Dissabte 26 de març Marc 9, 33-37

En aquest relat se’ns descriu una situació que ens és molt familiar. Dintre nostre hi ha un desig més o menys intens per ser el primer, per figurar, per destacar. Jesús ens recorda que els seus deixebles han de viure els valors que van a contracorrent en aquesta societat, els valors del Regne de Déu. Un nen petit simbolitza la dependència total del seu pare, tot el que ell té és donat pel seu pare. Nosaltres per ser fills i filles de Déu, hem de viure una vida marcada per la dependència total de Déu, sabent que tot el que tenim prové d’Ell. És per això, que les disputes per assolir el primer lloc ja no tenen sentit per nosaltres.

Diumenge 27 de març Joan 6, 16-21

Algú ha dit que viure és dur i difícil. Hi ha un nucli de veritat en aquesta afirmació quan observem els problemes i dificultats que hem d’afrontar en el nostre viure quotidià. Els cristians no estem exempts de les tempestes en les nostres pròpies vides, i com ens recorda S. Joan de la Creu de vegades hem de creuar per “la nit fosca de l’ànima”. Però enmig del dolor, l’ansietat o la preocupació podem escoltar la veu clara i nítida de Jesús que ens recorda que ell és al nostre costat. Donem gràcies a Déu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.