Font: Iglesia Evangélica Española

iee_blogUna vegada més el Govern Espanyol fa cas omís a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg contra la discriminació dels pastors en el retard per a la seva inclusió a la seguretat social, que afecta els pastors jubilats i les vídues de pastors. L’aplicació del reconeixement de la discriminació en el cas de Francisco Manzanas s’hauria d’haver estès a casos similars. El Govern Espanyol té l’obligació d’informar al Tribunal sobre la seva actuació i quines són les mesures adoptades per acabar amb l’esmentada discriminació. Fins a tres ocasions la IEE ha intervingut davant la Comissió d’Església i Societat de la Conferència d’Esglésies Europees, mitjançant la seva seu a Estrasburg, per dirigir-se al Consell de Ministres, responsable de l’aplicació de les sentències del Tribunal. En la segona ocasió, preparada conjuntament amb la FEREDE, el Govern Espanyol va respondre que resoldria la qüestió entre juny i desembre 2014. Davant d’un nou incompliment vam tornar a seguir el mateix procediment davant el Consell de Ministres i la resposta del Govern Espanyol va ser que el resoldria abans de juny 2015.

La IEE manifesta el seu total i absolut rebuig a aquestes injustificades dilacions. La nostra preocupació és que la solució que es plantegi no posi fi a la discriminació i continuï violant la Constitució Espanyola i el Conveni Europeu de Drets Humans. La Sentència de Tribunal Europeu de Drets Humans del 3 d’abril de 2012 s’ha de complir per a la resta de casos similars en què la discriminació s’hagi produït.

La Comissió Permanent, C.P. amb l’acord i la confiança dels nostres pastors jubilats i les vídues de pastors, ha continuat amb les demandes i tenim presentades sis demandes en nom de cinc pastors i una vídua de pastor. No podem romandre impassibles davant la inoperància del Govern Espanyol. Durant 2014 s’han celebrat ja les primeres vistes i conclouen totes en el primer semestre del 2015. Les reaccions de l’advocacia de l’Estat davant les demandes han consistit en rebutjar-les, mentre que els jutges ens han vingut donant suport recolzats per la Sentència del Tribunal d’Estrasburg. La CP ha acordat en la sessió 311 iniciar a més una sèrie accions: d’una banda, enviar un carta crítica i documentada com a protesta al Govern Espanyol; i, d’altra banda enviar comunicats informatius a totes les institucions internacionals germanes i amigues, sol·licitant a través d’elles mateixes i de la seva influència en els seus governs que pressionin al Govern Espanyol perquè compleixi amb la Sentència d’Estrasburg i acabi amb aquesta situació injusta que avergonyeix a qualsevol país democràtic i defensor dels drets humans.

Comissió Permanent de la IEE

(Publicat a InfoCP, número 88)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.