Davant els últims esdeveniment que s’estan vivint a Catalunya, davant la vulneració de les llibertats ciutadanes, l’Església Evangèlica de Catalunya vol fer una crida al respecte dels drets de tots i totes.

Perquè és condemnable que la legalitat es porti a l’extrem de fer trontollar l’estat de dret i perquè no podem mantenir el silenci davant la utilització de la llei com una eina contra la democràcia i la ciutadania.

Sabem que la tensió, en aquests moments, davant el proper 1 d’octubre, cada dia és més gran, però la tensió no pot imperar davant la responsabilitat política i de les forces de seguretat de l’estat de donar-se, protegir i treballar pels drets d’aquelles i aquells a qui serveixen.

Cap de les actuacions dutes a terme no han ajudat a portar la pau i la serenor en aquests moments convulsos que estem vivint, ans el contrari, decisions que freguen, si no vulneren la legalitat, estan afegint tensió de tal forma a la convivència que poden provocar un trencament social, del qual pot ser molt difícil recuperar-se.

Des de l’EEC no ens manifestarem a favor de cap opció política, les conviccions són individuals i cadascú i cadascuna ha de prendre les seves, però sí volem fer una crida al respecte mutu, al diàleg i, sobre tot, a l’acatament dels drets de tota la ciutadania.

Per això demanen, en primer lloc, a totes i tots els que tenen a les seves mans la solució del problema, que actuïn amb ponderació, sempre considerant que han sigut escollits per garantir les llibertats dels ciutadans, no per restringir-les, la llei no ha de ser instrument de repressió, sinó garant de la llibertat.

Demanem també que la democràcia sigui respectada i que la societat tingui la llibertat d’expressar-se en les seves conviccions.

Com deia l’apòstol Pau: cerquem, doncs, allò que porta la pau i que edifica la comunitat, perquè la diversitat és enriquidora, si sabem viure-la des de la convivència i la llibertat d’expressar-se.

Cridats a ser agents de pau, volem que la nostra societat la pugui viure, sense pressions que tibin més encara la situació que vivim. Reclamen la responsabilitat de tots els actors, polítics, policials, judicials i socials, en la defensa dels drets que avui s’estan vulnerant, i en aquesta responsabilitat promoure accions perquè la seguretat legal de totes i tots estigui garantida, des de la pau i el diàleg.

Barcelona 20 de setembre de 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.