Notícies del Consell Mundial d’Esglésies

20 juny 2013

Desmond Tutu a la Celebració Ecumènica de Servei de la Catedral de Copenhaguen, a Dinamarca, 2009. CMI/Peter Williams.
Desmond Tutu a la Celebració Ecumènica de Servei de la Catedral de Copenhaguen, a Dinamarca, 2009. CMI/Peter Williams.

Arquebisbe Desmond Tutu ha estat guardonat amb el Premi Templeton 2013 en reconeixement a tota la seva carrera en l’avanç dels principis espirituals de l’esperança, la reconciliació i el perdó, sobretot per ajudar a posar fi a l’era de l’apartheid a Sud-àfrica.

El Consell Mundial d’Esglésies (CME), Rev Dr Olav Fykse Tveit, va expressar el seu agraïment per la tasca de Tutu, felicitant al guanyador del premi Nobel, membre del personal del CME, i l’exsecretari general del Consell d’Esglésies de Sud-àfrica, en rebre el Premi.

Templeton Tutu va rebre el premi en una cerimònia el 21 de maig que es va celebrar al Guildhall de Londres.

L’ex arquebisbe anglicà de Ciutat del Cap, Desmond Tutu és conegut per la seva posició dins de l’església en els anys 1970 i 1980 per posar fi a les polítiques d’apartheid a Sud-àfrica. Va presidir la Comissió de Veritat i Reconciliació a 1990, que va ajudar el país a superar les divisions i fer una transició a la democràcia.

Tutu ha advocat pels drets humans, la justícia climàtica i el diàleg en tot el món. Es va involucrar amb el CME en qüestions de violència, el racisme i en la promoció de la unitat cristiana.

Acullint amb satisfacció la notícia de l’honra de Tutu, Tveit va expressar la seva admiració pel seu “compromís a llarg termini per la justícia i la pau”.

“L’arquebisbe Desmond Tutu és un líder mundial, que va portar als valors cristians de la imago dei, format a imatge de Déu, i el concepte africà de ubuntu, que implica sacralitat de tota la humanitat, a l’avantguarda de les lluites polítiques per alliberar les persones ” , va dir Tveit.

“En nom de l’església mundial, que ha estat molt influït per la direcció de l’arquebisbe, vull expressar les meves més sinceres felicitacions a ell en rebre aquest premi”, ha afegit.

El Premi Templeton, creat el 1972 per Sir John Templeton, un inversor global i filantrop, celebra les contribucions excepcionals de les persones vives a “l’afirmació de la dimensió espiritual de la vida, ja sigui a través d’una visió, descobriment, o treballs pràctics.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.