IMG-20150301-WA0000

El passat dissabte 28 de febrer vàrem tenir el gust de sentir una conferencia del professor Juan Sánchez en el marc del desenvolupament d’un taller breu del Taller Teològic. Amb el títol “Ética teológica y homosexualidad”, el professor abordava un tema controvertit a molts ambients protestants de Catalunya i de l’estat espanyol.

Juan Sánchez és professor del Seminari Evangèlica Unificat de Teologia (SEUT), on imparteix assignatures de Teologia i Ètica. A més, també és membre d’una comunitat de la “Iglesia Evangélica Española” (IEE) a Madrid.

El professor Sánchez ens va fer una primera observació. Atès que la Bíblia no és un llibre d’ètica, sinó de vivències d’un poble que es relaciona amb Déu, no trobarem resposta a qüestions com ara l’homosexualitat. A la Bíblia trobem el clar manament “No mataràs”, però Israel no va dubtar en aniquilar l’altre si aquest posava en perill el propi poble o el sistema patriarcal en què es basava. Només a través de la teologia i de la seva ètica ens podem apropar a aquesta realitat tan actual, ajudant-nos de les altres ciències humanes, com ara l’antropologia, la biologia o la medicina. Tot i que ell mateix va defensar el seu raonament, en cap cas va imposar la seva perspectiva a la trentena de germans i germanes en la fe que l’escoltàvem. És més, durant el torn de debat que es va obrir al final del taller es va fer evident la necessitat de més diàleg. Apropar-nos a l’altre com ho faria Jesús

En definitiva, la capacitat de síntesi i la seva exposició dinàmica van permetre a molts obrir un nou horitzó a l’hora de tractar el tema de l’homosexualitat.

Isaac García-Oses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.