eglise_protestante_unie_de_france_logo(Font: Iglesia Evangélica Española) El Sínode va començar dijous les seves sessions amb un temps de pregària a càrrec de les diaconesses de Reuilly. La pregària i la meditació bíblica van tenir com a objectiu centrar-nos en el Crist i en el missatge d’Efesis 4, 1-13: “ un sol cos i un sol esperit” tal com va reconèixer el president, un missatge que il·luminarà tot el Sínode.

Delegats de tot França, luterans i reformats, en nombre de 158 es reunien per al govern de l’església un cop treballada a fons la documentació en els sínodes regionals.

El president de l’Església Protestant Unida de França (EPUdF), el pastor Laurent Schlumberger, va llençar un missatge sobre la “Fraternitat compartida: Una set angoixosa de fraternitat”, en la qual recordava els esdeveniments del passat 11 de gener amb les manifestacions de reacció a l’atemptat contra el setmanari Charlie Hebdo; la seva crida era a una església que sigui una comunitat de testimonis, una església fraterna que s’emmiralli en Jesucrist, que testifiqui de forma conjunta aquesta  fraternitat i que treballi per un món  més fraternal.

Un dels temes en què l’Església Protestant  Unida de França està obrint camí és en l’elaboració d’una nova Confessió de Fe per al 2017, un procés molt interessant sobre el que signifiquen, avui, les 95 tesis de Martí Luter i quines serien les nostres 95 tesis actualment.

Les primeres preguntes es concentren en quatre temes: RESISTIR: a què cal resistir avui? ; TESTIFICAR: com donar testimoni de la confiança avui? ; SER CRISTIÀ, en la societat d’avui  i LLEGIR LA BÍBLIA: de quina manera la Bíblia és avui un suport per a nosaltres? Vegeu www.theses2017.fr

Un altre dels grans temes és la Benedicció: “ Beneir: Testimonis de l’Evangeli en l’acompanyament de les persones i de les parelles” molt orientat al reconeixement del matrimoni entre persones del mateix sexe. Ha resultat exemplar l’estudi i la documentació distribuïda, el debat dels Sínodes regionals i el treball bíblic i teològic d’aproximació a aquesta qüestió, cosa que demostra que el debat no es pot simplificar sinó que, per contra, és important aproximar-se a aquest tema tenint present totes les seves dimensions. Durant les sessions del Sínode es va aprofundir en aquest tema sinodal. Documentació: www.eglise-protestante-unie.fr/

Alfredo Abad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.