El passat dissabte 3 de novembre va tenir lloc la celebració del 150è aniversari de testimoni protestant a Barcelona, celebrant l’inici de llarg recorregut de l’Església Evangèlica de Sant Pau, comunitat que avui dia s’integra en l’Església Evangèlica Betel-Sant Pau.

L’acte, presidit per la Joana Ortega, va comptar amb una ressenya històrica del recorregut de la comunitat, fent especial èmfasi en la figura de l’iniciador de l’obra, el pastor Antoni Vallespinosa. Entre d’altres, qui subscriu aquestes línies, va explicar l’evolució del nom de la comunitat, la qual va passar de denominar-se “Associació Protestant” a “Església Evangèlica de Barcelona” i posteriorment “Església Evangèlica Sant Pau”. Uns canvis que van estar lligats especialment amb el moviment de la comunitat a diferents carrers de la comunitat. Així, per exemple, el nom “Sant Pau” es va produir en el moment en què es va traslladar al número 74bis d’aquell carrer. No es estrany, doncs, que avui dia la comunitat se la conegui també amb el nom del carrer on es troba, el d’Aragó.

Entre cants i lectures bíbliques, el pastor Ignacio Simal va compartir amb els assistents un missatge d’esperança. Un missatge encoratjant-nos a continuar confiant en la gràcia de Déu i en el seu acompanyament, ja que durant aquests 150 anys ha demostrat estar al nostre costat. La proclamació de la Paraula va cloure amb la magnífica interpretació de “Riu profund” per part de Rober Bailey, emocionant a més d’un dels assistents.

Va ser llavors quan els convidats institucionals van poder compartir amb els participants a l’acte la seva alegria. Per ordre d’intervenció, el pastor Jonathan Navarro, vicepresident de la Mesa de l’EEC, va compartir el goig de la comunitat, fent partícip el presbiteri de la celebració i desitjant molts anys més de feina a la comunitat. Tot seguit va prendre la paraula Alfredo Abad, president de la IEE, qui va recordar que celebràvem la clandestinitat, la persistència per proclamar l’Evangeli en un context advers. Les institucions religioses van finalitzar amb la participació de Daniel Rodríguez, president de la FEREDE, qui va recordar els seus vincles personals amb els pastors de la comunitat. A més, vàrem poder comptar amb unes paraules de felicitació i d’encoratjament per part de Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat a l’Ajuntament de Barcelona, i finalment de Marcel·lí Joan, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Barcelona.

L’efemèride s’ho mereixia i, després del culte d’Acció de Gràcies, la comunitat de Betel-Sant Pau va obsequiar els assistents amb un refrigeri, que va culminar en bufar les espelmes del pastís i el brindis corresponent.

Des de la Mesa de l’Església Evangèlica de Catalunya, volem felicitar l’Església Evangèlica Betel-Sant Pau per aquests 150è aniversari. Confiem que Déu continuarà guardant i beneint la comunitat com ho ha fet fins ara, a l’hora que no cessarà en brindar-nos molts més moments d’alegria i de celebració en el presbiteri.

 

Isaac García-Oses

President de l’Església Evangèlica de Catalunya

 

Fotografíes: Archivo Gráfico Documental Evangélico | @AGDEArxiuGrafic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.