naresDilluns, 21 d’octubre

Gènesi 29, 1-14

Jacob havia aconseguit proclamar-se primogènit i hereu del seu pare, però encara que ostentava els títols va tindre que marxar, per por a les represàlies. Aconseguir allò que volem no sempre es beneficiós per nosaltres, encara que en aquest camí de fugida Déu el portarà a trobar-se amb el seu futur, al mateix pou con l’administrador d’Abraham va conèixer Rebeca, ell coneixerà Raquel.

Dimarts, 22 d’octubre

Gènesi 29, 15-30

L’engany de Laban ve justificat per la tradició de que la filla petita no podia ser donada en matrimoni abans que la gran, però el més curiós és la conformitat de Jacob, i és que , a la fi, el matrimoni no demandava amor, era un contracte familiar amb fins econòmics. Però el fet de que Jacob volgués a Raquel, i que a Lia solament aprengués a estimar-la, farà recórrer la història de les dues dones i dels seus fills.

Dimecres, 23 d’octubre

Gènesi 29, 31-35

Lia va convertir-se en la primera dona de la saga d’Abraham en no ser estèril, aquella que complia la seva part del tracte matrimonial, amb escreix, quedava relegada, perquè el seu marit estimava la dona que no podia donar-li fills. Cadascuna de les dones tenia una de les benediccions del matrimoni, una l’amor, l’altre la fecunditat, però cap de les dues era feliç amb la part que li havia tocat.

Dijous, 24 d’octubre

Gènesi 30, 1-24

La casa de Jacob, el seu campament, seria una caos de convivència, presidida per la lluita entre les seves dues dones. La competició per l’amor i la descendència marcaria la rutines del dies. Lia acaba donant sis fills i una filla a Jacob, però a la fi Raquel queda embarassada, davant d’aquest meravellós fet, en comptes de donar gràcies a Déu, com havien fet Sarai o Rebeca, ella demana a Déu que l’hi concedeix un altre.

Divendres, 25 d’octubre

Gènesi 31, 1-18

La prole de Jacob començava a ser tant i tant nombroses, i les benediccions del seu Déu no l’abandonaven cap any, de forma que la convivència sota el patriarca Laban era insostenible, ni ell ni els seus fills barons podien consentir l’enriquiment que el fill d’Isaac estava fent a costa de les seves terres i les seves ovelles. Així que tots, Jacob i les seves dues dones es posen d’acord per abandonar Laban i tornar a l’heretat de Jacob.

Dissabte, 26 d’octubre

Gènesi 33, 1-11

La por presidia els sentiments de Jacob en tornar a l’heretat que li havia pres als seu germà, però en trobar-se sembla que tot ha estat superat, el Senyor li havia promès que l’acompanyaria en aquest camí de tornada i sembla que així ha sigut. Però Jacob no se’n fia, ni de Déu ni del seu germà, i presenta a les seves dones, no per ordre d’importància, tal i com tindria que ser, sinó primer les serventes, després Lia i per últim Raquel i el seu fill estimat Josep.

Diumenge, 27 d’octubre

Gènesi 33, 18-20

Després de totes les peripècies viscudes per Jacob, arrel de la seva fugida, sembla que la promesa torna a posar-se en camí, arriba la terra de Siquem i compra una tros de terra, per sumar-lo a la tomba que tenien a Mambré. Allà aixeca una altar al Senyor d’Israel i durant un instant, com si fos el final de la temporada d’una sèrie sembla que tot arribarà a bon port.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.