portbouDilluns 5 d’agost

Èxode 6, 2-9

Déu parla i promet, i Déu sempre compleix la seva paraula. Moltes vegades la duresa de les nostres vides ens impedeix de sentir la promesa de llibertat a la que som cridats, la pau és el nostre abast, perquè la justícia de Déu vol presidir les nostres vides. Ara que reposem del treball parem l’oïda, perquè Déu ens vol parlar.

Dimarts 6 d’agost

Levític 19, 1-18

La vida de santedat és la construcció del nostre comportament en respecte davant Déu i davant el nostre proïsme. Llegim la llei, i moltes vegades en avorreix, però si mirem el que vol ens adonem que la construcció social justa és allò que mou les seves intencions. La justícia social porta la pau que ens dóna el descans.

Dimecres 7 d’agost

Deuteronomi 10, 12-21

El Déu de tots els déus, el creador del cel i la terra, el més gran i poderós ens mira amb estimació, Ell fa justícia als oblidats de la terra, Ell no mira amb parcialitat. La justícia de Déu presideix el seu amor per els pobres i els que pateixen. Mirem amb els mateixos ulls a aquells que trobem als nostres camins.

Dijous 8 d’agost

Miquees 6, 6-8

La resposta a la nostre desig d’agradar Déu no és allò que li podem oferir, sinó més aviat, allò que construeix la nostra vida. La justícia i l’amor, senyals incomparables del caràcter de Déu, han de ser també característiques nostres.

Divendres 9 d’agost

Salm 33

L’amor i la justícia presideix les nostres vides, perquè aquesta és l’essència del nostre Déu. En ell tenim la nostra salvació, en ell tenim la nostra confiança. Per això us convido a cantar, allà on estiguis aixeca un cant de cor a Déu, per agrair-li, des del fons de la teva ànima, tot el que ha fet per nosaltres.

Dissabte 10 d’agost

Mateu 5, 3-10

Les benaurances són molt conegudes, i per això masses vegades ens passen desapercebudes en la seva profunditat. Tot allò de justícia i pau que busquem és aquí, dins d’aquestes paraules que ens conviden a transformar les nostres vides, a canviar les nostres escales de valor.

Diumenge 11 d’agost

Mateu 6, 33-34

Buscar primer el Regne de Déu i la seva justícia, no hi ha res més important. En el descans de la nostra feina, en el sortir i veure altres paisatges no oblidem que allà per on caminem podem buscar que el Regne sigui una realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.