portbouDilluns 29 de juliol

Isaïes 32, 15-20

El fruit de la justícia és la pau, una pau que dóna repòs tranquil. Perquè la fi del dissabte esdevé en un món que es construeix en justícia, una justícia que no és càstig. Per a nosaltres el judici té a veure amb la culpabilitat, però el judici de Déu és establir tot en el seu ordre correcte, perquè la seva creació pugui viure en pau.

Dimarts 30 de juliol

Salm 72

No pot viure en pau aquell que està rodejat de persones que pateixen, no pot reposar aquell que es veu envoltat d’injustícies. El Senyor vol regna en un món on ningú pateixi, on ningú passi fam, on el dret sigui per a totes i tots. En els nostres dies de descans no deixem de mirar al nostre voltant, perquè la realitat és que la pau no ha arribat a tots.

Dimecres 31 de juliol

Isaïes 9, 1-6

Allà on ens portin les nostres passes, allà on el destí ens tingui preparat un llit, hem de ser llum veritable, hem de resplendir per aquells que viuen en tenebres. La sobirania del Senyor s’estén amb les nostres passes, i la seva pau arribar fins on nosaltres la portem. No oblidem mai que siguem on siguem proclamen qui és el nostre sobirà.

Dijous 1 d’agost

Isaïes 59, 1-8

Déu espera disposat a atorgar-nos la seva salvació, Déu espera pacient a que vulguem sentir la seva veu. No podem esperar que tot canviï si no canviem nosaltres, no podem voler un món millor si no treballem per aconseguir-lo. Escollim els nostres camins, busquem la justícia, portem la pau de Déu allà on anem.

Divendres 2 d’agost

Malaquies 2, 1-9

No podem deixar d’escoltar la paraula de Déu, el seu consell ens ha d’acompanyar cada dia, perquè som per ell escollits, sacerdots de la seva presència en mig del món. Que trencar amb la rutina no significa oblidar a Déu, tot el contrari, que en aquest dies on buscarem la pau tinguem la capacitat de parar-nos i escoltar-lo.

Dissabte 3 d’agost

Jaume 3, 13-18

En el temps del descans no podem deixar de treballar per la pau. La saviesa de Déu és el que ha de presidir els nostres dies, les nostres decisions, les nostres opcions de justícia. El descans anual segueix lluitant perquè la pau veritable regni en un descans perpetuo per a totes i tots.

Diumenge 4 d’agost

Joan 14, 15-31

La companyia de l’Esperit no és quelcom que ens abandoni, el seu viure amb nosaltres és una certesa sempre, allà on estem, allà on viatgem. La companyia de l’Esperit ens porta la pau que Jesús ens va prometre, una pau que es basa en escoltar les seves paraules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.