puestasolDilluns, 18 de maig
Cohèlet 12, 1-7

En aquesta vida sempre hi ha persones més joves i més velles que jo, sempre sóc al mig d’uns i altres, per uns la joventut encara no m’ha abandonat, però per altres ja sóc prou gran. Senyor, et demano que em donis saviesa per escoltar aquells que han viscut més que jo, perquè sàpiga apreciar el seu consell, però també que les meves paraules puguin ajudar als més joves, els que venen rere meu. Que la teva saviesa em doni la capacitat d’escoltar i parlar.

Dimarts, 19 de maig
Cohèlet 12, 8-13

Arribada al final del llarg discurs del predicador sento que veritablement donem massa importància a coses que són vanitat, que més dona si tens o et manca, si ets jove o vella, si saps o encara has d’aprendre. Senyor i Déu meu, com diu el predicador vull construir la meva vida amb reverència a tu i saber guardar la teva paraula, sé que amb aquest dos pilars podré construir tot lo altre.

Dimecres, 20 de maig
Proverbis 1, 20-33

Senyor i Déu meu, perdona’m si masses vegades he pensat que guiada pel meu propi criteri, construint fora de tu, podia fer front a tot el que em deparava aquesta vida. Certament, mentre tot i joia i alegria sembla que em pugui bastar jo sola, però quan arriba la tempesta, quan el dolor i els plors són el pa nostra de cada dia, aleshores és que m’adono de quan necessito el teu consell. Perdona’m Senyor, i vessa sobre mi l’esperit de la teva saviesa.

Dijous, 21 de maig
Proverbis 2, 1-11

He buscat el coneixement en els savis d’aquest món, he buscat la intel·ligència en els llibres, i el seny en el discurs honrat, però a la fi he de reconèixer Senyor que solament en tu puc omplir plenament aquest dons, solament de tu raja el complet coneixement i la saviesa que salva del perill. Gràcies Senyor perquè estàs disposat a oferir-nos aquest regals perquè puguem trobar la felicitat, fins i tot en els moments difícils.

Divendres, 22 de maig
Proverbis 3, 5-12

Vull confiar en tu Senyor, vull caminar sota el sol o la pluja amb passes segures, convençuda que em portes de la mà, però moltes vegades, sobre tot en els moments de foscor, la meva confiança trontolla i qualsevol pedra em fa ensopegar. Si us plau, Senyor, fes créixer en mi una esperança ferma, alimentada pel teu amor.

Dissabte, 23 de maig
Proverbis 3, 13-20

Ai Senyor, si l’ésser humà poses tantes ganes en augmentar la seva saviesa com ho fa per augmentar les seves possessions, certament el món seria totalment diferent si estiméssim la prudència, el seny i la intel·ligència com estimem l’or i la plata. Déu meu, et demano que facis del teu poble una guia per la humanitat, que en nosaltres puguin veure una forma diferent de viure, inspirada en Jesús, encoratjada pel teu Esperit.

Diumenge, 24 de maig
Salm 111

Gràcies Déu meu per aquest matí de diumenge, gràcies perquè em dones la oportunitat d’oferir-te la meva lloança. Gràcies per totes les teves filles i els teus fills que avui aixequen la seva veu per proclamar que fas coses meravelloses, que totes les teves obres són justes i que amb amor i saviesa ens has conduit fins aquí. Que no calli avui la meva veu, que el meu clam pugi al cel per donar-te gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.