finalFont_ Consell Mundial d’Esglésies

3 abril 2015

He seguit horroritzat el relat dels esdeveniments ocorreguts ahir al campus de la Universitat de Garissa, al nord-est de Kènia. Cent cinquanta persones -inclosos els guàrdies que protegien el campus- van ser assassinades, i altres 80 van resultar ferides en aquest atac d’extremistes d’al-Shabaab que, segons s’indica, explícitament han triat a estudiants cristians com a víctimes, per raó de la seva religió.

Aquesta atrocitat va ser perpetrada a l’iniciar-se el període més sagrat del calendari cristià occidental, si bé desconec si la data va ser un factor determinant en els plans dels assaltants. Lamento profundament la pèrdua de tants joves, lluminosa esperança del futur de Kènia. Transmeto el meu condol a les famílies dels morts, alhora que prego per la recuperació dels ferits i ofereixo la meva solidaritat i acompanyament a les germanes i els germans de les nostres esglésies membres de Kènia.

Faig una crida a les autoritats de Kènia i a la comunitat internacional a assegurar l’exigència de responsabilitats penals als que van maquinar aquest acte inadmissible, i a tallar futurs atacs, especialment aquells que pretenen provocar enfrontaments i conflictes entre religions. El missatge pasqual és clar: en última instància, la mort i el mal no vencen ni venceran. Quan milions de cristians de tot el món avui s’uneixen per recordar el sofriment i la mort de Jesucrist a la creu, aquest any també recordem la vida brutalment apagada de tantes dones i homes joves de Kènia plens de promesa i esperança.

Déu de vida, guia’ns cap a la justícia i la pau.

Rev. Dr. Olav Fykse Tveit secretari general del Consell Mundial d’Esglésies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.